Late summer salad – Sensommarsallad

Hi guys! I’m glad to see that so many of you still check in to see if something new has happened here, even though it’s been fairly quiet during the last three months. I had a rough springtime so I felt that a pause during the summer could do me good, getting my stuff back together and just focus on myself. But, now I’m back! Happy, relived and eager to get back into the kitchen. I thought that I would start by giving you a great and easy recipe for some kick ass salad. Lovely colors and packed with flavors, just the way I like it!

IMGP5507

Hej på er! Jag är glad över att se att så många av er fortfarande kikar in här då och då för att se om det har hänt något nytt, trots att det varit ganska tyst under de senaste tre månaderna. Jag hade en ganska tuff vår rent privat så jag kände att en paus från allt under sommaren skulle göra mig gott. Men, nu är jag tillbaka! Lycklig, lättad och ivrig över att få sätta fart i köket igen. Jag tänkte att jag skulle börja med att dela med mig av en underbar och enkel sallad. Härliga färger och proppfullt med smaker, precis som jag gillar’t!

IMGP5512

4 portions
1 kilo chicken thighs
2 bags of salad (I used spinach leaves and ruccola)
Half a kilo fresh small tomatoes (use different colors to please the eye)
2 ripe peaches
1 small pot of pesto
Salt and pepper
Olive oil

Start with the chicken thighs.
Heat a pan with some olive oil.
Season the thighs with salt and pepper and then fry them (on both sides) on medium heat until golden, lightly crispy and almost done.
Pour over almost all the pesto and let it “melt down”.
Fry some extra minutes to get the chicken done and the flavors really stuck.
Take of the heat and let it rest while you prepare the salad.
Take out a big bowl or serving platter.
Spread out the leaves/salad.
Cut the peaches into slices (of course, toss away the core).
Spread out tomatoes (whole) and peach slices over the leaves.
Cut the chicken thighs into slices and spread out on top of that.
Sprinkle over the leftover pesto.
In the pan that you fried the chicken you’ll find a lot of nice, tasty olive oil/pesto juice. Pour this delicious stuff over the salad and the serve it together with some nice bread or maybe som barley or quinoa.
Have a happy late summer salad!

IMGP5514

4 portioner
1 kilo kycklinglårfilé
2 påsar med plocksallad (jag använda ruccola och spenat)
1/2 kg färska små cocktailtomater (använd olika färger för att tillfredsställa ögat)
2 mogna persikor eller nektariner
1 liten burk pesto
Salt och peppar
Olivolja

Börja med kycklinglårfiléerna.
Hetta upp en stekpanna (stor) med lite olivolja.
Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek sedan gyllene, lätt krispiga och nästan klara på medium värme.
Häll över nästan all peston och låt den “smälta ner” över kycklingen.
Stek i ytterligare någon minut för att få smakerna att sätta sig och kycklingen att bli klar.
Ta pannan åt sidan och fortsätt sedan med salladen.
Börja med att ta fram en stor skål eller ett serveringsfat.
Sprid ut salladslöven.
Skär persikorna i små skivor, ta bort kärnan.
Lägg på tomater och persikorkivor på salladsbädden.
Skiva kycklinglårfiléerna i skivor och toppa salladen med dessa.
Klicka ut den överblivna peston på kycklingen.
I pannan som du stekte kycklingen finns en härlig juice av olivolja/pesto. Ringla denna smakfulla juice över salladen.
Servera tillsammans med gott bröd, matvete eller lite quinoa.
Njut av en underbar sensommarsallad!

IMGP5510

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s