Creamy tomatoes – Tomater i krämig sås

Here’s a easy and very delicious thing! Tomatoes in a lovely and creamy sauce, good to serve with some rice. A real quickie that is perfect to serve during stressful days!

Här är en riktigt enkel och god rätt! Tomater i en underbar, krämig sås, serveras till lite ris. En rätt som är suverän att laga under veckan då tiden är knapp.

IMGP5160

IMGP5156

4 portions
8 even sized tomatoes
1 tbsp olive oil
1 shallot
1 clove of garlic
A handful fresh parsley
4/5 cup creme fraiche

Make a cut (like a cross) in each tomato.
Bring a big bowl of water to boil.
Dip the tomatoes in the boiling water for about 1 minute and then move them to a bowl with cold water.
Peal of the skin of the tomatoes.
Peal and chop shallot and garlic finely.
Heat another sauce pan with the olive oil.
Add shallot and garlic and fry until golden.
Add the tomatoes and fry for about 5 minutes.
Chop the parsley finely.
Add creme fraiche and parsley to the sauce pan and cook for another 5 minutes.
Season with salt and pepper.
Serve with rice.

IMGP5158

4 portioner
8 jämnstora tomater
1 msk olivolja
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
En handfull färsk persilja
2 dl creme fraiche
Salt och peppar

Gör ett snitt (som ett kors) i varje tomat.
Koka upp en stor kastrull med vatten.
Doppa tomaterna i det kokande vattnet i ca 1 minut.
Lägg över tomaterna i en skål med kallvatten.
Skala tomaterna.
Finhacka löken.
Hetta upp en kastrull med olivoljan och fräs löken tills gyllene.
Tillsätt de hela, skalade tomaterna och fräs i ca 5 minuter.
Finhacka persiljan.
Tillsätt persilja och creme fraîche och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s