Cream cheese buns – Philadelphia buns

No words needed. They are delicious, gooey, sweet, lovely, irresistible and freaking good! Just try to keep your naughty fingers away, I don’t think that you’ll manage..

Inga ord behövs. Galet goda, kletiga, söta, underbara, oemotståndliga och helt fantastiska! Bara försök att hålla dina små fingrar borta från dessa, jag tror inte att du klarar det..

IMGP5050

IMGP5045

25 buns
A little more than 2 cups of milk
150 g roomtempered butter
50 g yeast
Barely 1/2 cup of sugar
1/2 tsp salt
2-3 cups of flour

Filling
150 g roomtempered butter
200 g cream cheese
1 1/4 cups of icing sugar
2 tbsp vanilla sugar

1 egg
Confectionary sugar

Crumble the yeast into a bowl.
Heat the milk till 37° Celsius and add to the yeast.
Stir until dissolved.
Add all the other ingredients and blend together to a nice smooth dough.
Put the dough on a oven tray (covered in greaseproof paper) and let it ferment for about 30 minutes.
During the time that the dough is fermenting, make the filling.
Blend all ingredients to the filling in a bowl until you got a smooth texture.

When the dough is ready, mmake small pits in it (evenly done over the whole dough) and fill with the cream cheese blend.
Brush the dough with some whipped egg and sprinkle over confectionerssugar.
Bake in the middle of the oven for about 15 minutes in 200° Celsius.

IMGP5053

IMGP5054

25 bullar
5 dl mjölk
150 g rumstempererat smör
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning
150 g rumstempererat smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

1 ägg
Pärlsocker

Smula jästen i en bunke.
Hetta upp mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt mjöl, smör, salt och socker och arbeta degen tills den är jämn och smidig.
Lägg över degen på en ugnsplåt (täkt med bakplåtspapper) och låt degen jäsa i 30 minuter.
Under tiden som degen jäser, fixa fyllningen.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål tills den är jämn.

När degen har jäst klart gör du små gropar i den (jämnt fördelat över degen) och fyller med philadelphia fyllningen.
Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 15 minuter.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s