Snack – Drinksnacks

Hi, a perfect snack to serve with the welcoming drink or as a treat to celebrate the weekend with your partner or friend is this! Just as easy at it can be. Plain chips (just salted) with some cheese preferably Brilliant Savarin, or like in this case, Brie and some others with a nice baba ganoush. Lovely! Cheers folks!

IMGP4897

Hej, ett perfekt snack till välkomstdrinken eller som ett treat för att fira in helgen med din partner eller vän är detta! Så enkelt som det kan bli. Vanliga lättsaltade chips med lite ost, med fördel Brilliant Savarin, men det går också bra med Brie som i detta fallet och några andra rackare med baba ganoush. Underbart! Skål mina vänner!

Baba ganoush
1 eggplant
1 lemon
Tahini 2-4 tbsp (depending on who much you prefer)
1 clove of garlic
Sea salt

Start by slicing the eggplant pretty thick.
Place them on an oven tray with greaseproof paper and sprinkle over some salt.
Heat the oven to 150° celsius and bake the eggplant for about 30 minutes (it will be rally soft after this).
“Peel” of the black skin from your slices and place the peeled slices in a food processor.
Add the rest of the ingredients to your food processor and mix until you get a smooth texture.
Taste and season with some salt and pepper if needed, add more tahini if you prefer.
Lay a small spoon of baba ganoush on each chip.

IMGP4896

Baba ganoush
1 aubergine
1 citron
Tahini 2-4 msk (beror på hur mycket sesamsmak du gillar)
1 vitlöksklyfta
Havssalt

Börja med att skiva auberginen i cm stora skivor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och salta lätt.
Sätt ugnen på 150° och baka auberginen i ca 30 minuter (den kommer bli riktigt mjuk).
“Skala” av det svarta skalet från skivorna och lägg sedan de skalade aubergineskivorna i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser till matberedaren och kör till en jämn massa.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer tahini.
Klicka på en sked baba ganoush på varje chips.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s