Aubergine pilaf – Auberginepilaff

Hi guys, this lunch is one of my favs at the moment. Easy to wrap up and damn it’s good. Fresh and yummy to keep it short. The ingredient list is short which also is preferable when your in a hurry or just don’t feel like cooking all day. Hope you enjoy!

Hej på er, den här lunchmaten är verkligen en av mina favoriter för tillfället. Enkelt att laga till och otroligt gott. Fräscht och smaskigt för att hålla det kort. Ingredienslistan är väldigt kort, något som jag uppskattar om man har lite bråttom eller helt enkelt inte är särskilt peppad på att stå i köket. Hoppas ni gillar det!

IMGP4819

2 portions
Olive oil
1 clove of garlic
1 chili
1 aubergine
2 portions cooked rice (I used black rice)
65 g spinach
10 menthe leaves

Greek yoghurt – 1 cup, season with 1 clove of garlic, some teared menthe leaves, a touch of honey and some salt and pepper – perfect to the dish!

Start by chopping the chili finely and cutting the aubergine into small pieces.
Heat a pan with olive oil.
Crush the garlic and add it to the heated pan together with the chili, fry for 1 minute.
Add the aubergine and fry for another minute.
Place a lid on top and let it all “steam” for about 7 minutes.
Add the cooked rice, spinach and menthe leaves. Heat it all.
Serve the rice pilaf with the yoghurt blend.

IMGP4820

2 portioner
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1 chili
1 aubergine
2 portioner kokt ris (jag använde svart ris)
65 g bladspenat
10 myntablad (eller mer om du vill)

Grekisk yoghurt- 3 dl, smaksätt med 1 vitlöksklyfta, några sönderrivna myntablad, en touch honung och lite salt och peppar – smaskens till!

Börja med att finhacka chilin och skära auberginen i småbitar.
Hetta upp en panna med olivolja.
Tillsätt den hackade chilin och pressa ner vitlöken.
Fräs i 1 minut.
Tillsätt auberginen och fräs i ytterligare 1 minut.
Lägg på ett lock och låt “ångkoka” i ca 7 minuter.
Tillsätt ris, spenat och mynta, hetta upp under omrörning.
Servera rispilaffen med yoghurtröran.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s