Thaisoup – Thaisoppa

Okey, I’ll admit it. This time I really concord this dish and damn, it became so delicious. But the real truth is that i’ve made several try outs on this dish before so I guess that it was about time that it was a high score, I mean, time number.. lets count.. 18? then it better be good! Easy, delicious and mhmmm!

IMGP4741

4 portions, you’ll need:
2 chicken breast fillets
1 red chili fruit
1 red pepper
1 clove of garlic
4 sticks of lemongrass
2 cans coconut milk
1 stock cube (chicken)
125 g noodles (i used glass noodles)

Begin with cutting the chicken into small chunks.
Go ahead with the chili, slice it finely and chop the pepper into small pieces.
Split the lemongrass into half or thirds if they are big.
Heat a pan with a splash of olive oil, let it heat up.
Add sliced chili, chopped pepper, crushed garlic and splited lemon grass. Let it cook for 2-3 minutes.
Add chicken and let it fry for about 5 minutes, stir around now and then.
Add the coconut milk and stock cube.
Let it all boil for about 5 minutes.
Last but not least, add the noodles and cook for another 3 minutes until they are done.
Serve and enjoy! (and oh, don’t eat the lemon grass, it’s impossible to chew… I did try!)

Okej, jag erkänner, den här gången satte jag verkligen det, gud så gott det blev! Men okej, den riktiga sanningen är väl att jag har testat att göra denna rätt ganska många gånger.. kanske typ.. 18? Så det var väl dags va!? Enkelt, gott och åååh jag vill ha meeeeeeer!

IMGP4748

4 portioner, du behöver:
2 kycklingbröst 
1 chili
1 paprika
1 vitlöksklyfta
4 stickor citrongräs
2 burkar kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
125 g glasnudlar

Börja med att dela kycklingen i små kuber.
Fortsätt med att finhacka chilin, hacka paprikan och dela citrongräsen i ca 3 stora bitar.
Hetta upp en stor kastrull eller wokpanna med lite olja.
Tillsätt chili, paprika, pressad vitlök och citrongräset. Låt det fräsa i ca 2-3 minuter.
Tillsätt kycklingen och låt den fräsa med i ca 5 minuter, rör om då och då.
Rör nu ner kokosmjölken och buljongtärningen. Låt koka upp och koka sedan i ytterligare 5 minuter.
Sist med inte minst, tillsätt glasnudlarna och koka i ytterligare 3 minuter eller tills de är klara.
Servera och njut! (och du, är inte citrongräset.. det går inte att tugga – provat, lovar ingen hit!)

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s