Oven pancake – Ugnspannkaka

A real favorite at home is this oven pancake. It’s easy to make and you can make it more”foody” by adding some vegetables, cheese and maybe bacon. This time we went for an all natural one, which I happen to like most.

En riktig favorit hos mig! Dock tycker jag det är så tråkigt att de ofta blir superluftiga och typ 1 cm höga, så jag kör min i lite mindre formar istället för att få en bättre höjd. Det går lätt att göra den här varianten marigare, bara slänga ner lite grönsaker som finns i kylen så som paprika, purjolök eller kanske morötter. Det går dessutom att hetta till den lite med fetaost och bacon om man så önskar. Den här gången valde vi att göra en helt naturell variant. Tror nog ändå att det är min favvis.

IMGP4416

4 portions
1 1/4 cup flour
1/2 tsp salt
3 2/5 cup milk
5 eggs
2 tbsp. butter

Preheat the oven to 225° celsius.
Stir flour, salt and half of the milk to a smooth batter.
Add the rest of the milk and stir around.
Add the eggs and stir until it’s well blended.
Melt the butter and brush the form.
Add the batter to the form and place in the middle of the oven.
Bake for about 20 minutes.

4 portioner
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
8 dl mjölk
5 ägg
2 msk smör

Sätt ugnen på 225°.
Rör mjölet, saltet och hälften av mjölken till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och rör ut.
Tillsätt äggen och vispa ihop till en jämn smet.
Smält smöret och pensla formen med det.
Tillsätt smeten och placera sedan formen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 minuter.

One thought on “Oven pancake – Ugnspannkaka

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s