Veggie pan – Vegetarisk pyttipanna

Hi all! This weeks veggie recipe is coming up! You might remember by now that we got a dish in Sweden that’s the perfect one for taking care of your leftovers. That’s right, it’s pyttipanna. It’s usually made with sausage, onion, potatoes and maybe some meat. Really east, just chopped in small pieces, tossed into a frying pan and then served with fried eggs and beetroots. Since we try to avoid processed meat at home right now, sausage is out, and since we try to decrease our consumption of red meat that’s also out, so what’s left is a veggie version, just as good as the ordinary one, if not even better! I used what I got in the fridge for the moment (you can take whatever you got at home for the day), which happened to be:

IMGP4272

10 potatoes
3 carrots
2 beetroots
1 parsnip
2 onions
Butter
Salt and pepper

Fried eggs for serving

Chop everything finely.
Heat a pan with some butter.
Fry everything in portions, until it gets some nice brown surface.
Season with salt and pepper.
Pour everything into a oven tray and let it cook in the oven until done (175° Celsius).
The smaller pieces the faster it’s done.
Serve with some fried eggs.

IMGP4273

IMGP4274

Hej på er! Den här veckans vegetariska bidrag är en vegetarisk pyttipanna! Vår favorit här hemma, pytten alltså. Vi brukar ofta göra en traditionell variant, men just nu har vi i princip slutat äta processat kött helt samt dragit ner kraftigt på konsumtionen av rött kött vilket bidrog till den här finfina vegetariska varianten. För att vara helt ärlig så måste jag faktiskt säga att jag nästan föredrar den här varianten framför den traditionella. Särskilt gott blir det med stekta rödbetor i pytten, istället för de inlagda vid sidan av. Stekta ägg med rinnig gula är ett måste till tycker jag. Helt klart bästa kombon! Hur gillar ni er pytt?

3-4 portioner
10 potatisar
3 morrötter
2 rödbetor
1 palsternacka
2 gula lökar

Finhacka alla grönsakerna.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Fräs allt i omgångar.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnssäker form och låt pytten bli klar i ugnen (175°).
Ju mindre bitar desto snabbare blir det klart!
Servera med härligt stekta ägg.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s