Saturday breakfast – Lördagsfrukost

This weekend I had my brother for a visit. We had a great time, training, chatting, eating and just hanging out. Of course we had some really good food and my brother got to choose the most of the menu. But I guess the most important part was the buns we had for fika on sunday afternoon. Yep, I guess you are pretty tiered of hearing more talk about those buns, but hey, what can I say, they are pretty damn amazing. Enough said. Well, back to business! For saturdays breakfast I made us some pancakes and I served them with some homemade “healthy” ice cream. I love such a luxurious start of a day! We should do that more often I think! Do you make some extra effort for the breakfasts when you’re free?

IMGP4246

Den här helgen hade jag brorsan på besök. Vi hade det finfint, tränade, pratade massor, käkade gått och chillade oss igenom helgen. Självklart hade vi menyn full med god mat som lillebror fick bestämma till största del. Men, jag antar att det viktigaste var bullarna som vi käkade till eftermiddagskaffet i söndags. Japp, jag antar att ni är något sådär jättetrötta på att höra mig tjata om dessa bullar, men vad ska jag säga, de är riktigt himla underbara. Det räcker så. Nå, låt oss gå tillbaka till det vi kom hit för. Till lördagsfrukosten gjorde jag oss ett gäng pannkakor och så lite hemgjord nyttig glass till det. Jag älskar så här lyxiga starter på helgdagarna! Vi borde definitivt ta oss tid till det oftare! Brukar ni lyxa till det med något speciellt på helgerna?

10 Pancakes (a better version)
2/3 cup flour
2/3 cup wheat germs
1/2 tsp salt
2 1/2 cup milk (skimmed if you like)
3 eggs
About 2 tbsp. melted butter

Blend flour, wheat germs and salt.
Add about half the amount of milk and stir until you get a lump-free batter.
Add the rest of the milk, the eggs and the melted butter, stir well.
Let the batter rest for about ten minutes and then you can start to frying your pancakes!

Ice cream
1 banana
1 tsp vanilla sugar
A handful of frozen raspberries

Put all ingredients into a mixer.
Mix until you get a nice ice cream.

IMGP4248

IMGP4252

10 pannkakor (en bättre version)
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetegroddar
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Ca 2 msk smält smör

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och rör tills du har en klumpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken, äggen och det smälta smöret, rör runt ordentligt.
Låt smeten vila i ca 10 minuter och börja sedan steka dina pannkakor i en stekpanna med smör.

Glass
1 banan
1 tsk vaniljsocker
En handfull frysta hallon

Lägga alla ingredienserna i en mixer och mixa tills du har en jämn glass.
Servera direkt!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s