Pasta with cream and tomatoes – Pasta med gräddiga tomater

Hi all! I know that it’s been a while, but we were surprised by a delayed airplane on our way home on Sunday evening. Arriving at our apartment at 4 a.m. on monday resulted in a rough start for this week… But, now we’re back on track. The apartment is clean, the clothes are dry and I’m finally alert after a few days with too little sleep.
But, since I did promise you some recipes I think that I’ll start with this pretty amazing pasta recipe, from one of my favorite blogs chez wood. This is a creamy pasta with delicious tomatoes and a bit of lemon. I recommend you to try it out, it won’t be a disappointment. /Lela

IMGP4097

Hej på er! Jag vet att det var ett tag sedan, men vi överraskades med ett sent flyg i söndags kväll. Klockan 4 på måndag morgon klev vi över tröskeln till lägenheten, så man kan lugnt säga att veckan fick en tuff start. Men nu är vi på g igen. Lägenheten är nystädad, tvätten har torkat och jag är äntligen lite pigg igen efter att ha tagit igen några timmars sömn. Men eftersom jag har lovat er lite recept så kommer här ett riktigt fint ett. Det är från en av mina favoritbloggar chez wood. Det är ett riktigt krämigt och fint pastarecept med gudomliga tomater och lite citron. Jag rekommenderar er verkligen att testa, det kommer inte göra er besvikna. /lela

4 portions
8 tomatoes
2 tbsp. butter
Olive oil
1 clove of garlic, crushed
1 lemon, zest and juice
3/5 cup cream
400 g fresh pasta
1 handful parsley for serving
Salt and pepper

Bring water to boil in a big sauce pan.
Pour cold water in a bowl.
Make a little cross cut in each tomato.
Blanc the tomatoes by dropping them into the boiling for 30 seconds and then in the cold water.
Peel of the skin from the tomatoes.
Cut them into small slices.

Melt butter and olive oil in a pan.
Fry garlic and lemon zest for a minute.
Add tomatoes and lemon juice.
Let it cook for a minute and then add the cream.
Taste and season with salt and pepper, let it reduce for a minute.
The sauce should be pretty thin and the tomatoes shall not be pulpy so don’t let it cook for too long.
Take the sauce from the heat.

Boil pasta al dente and then pour it into the pan with the sauce.
Stir around and serve immediately.

IMGP4098

4 portioner
8 plommontomater
2 msk smör
Olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ekologisk citron, zest of saft
1 1/2 dl grädde
400 g färsk pasta
1 knippe persilja till servering
Salt och peppar

Koka upp en stor kastrull med vatten.
Häll kallt vatten i en skål.
Snitta ett kors på tomaterna.
Blanchera genom att lägga ner dem i kokande vatten i 30 sekunder och sedan snabbt kyla ner dem i vattenbadet.
Skala av skinnet från alla tomater
Skär de skalade tomaterna i smala klyftor.

Smält smör och olivolja i en panna.
Fräs vitlöken och citronzesten någon minut.
Tillsätt tomaterna och citronsaften.
Låt puttra ett par minuter och tillsätt sedan grädden.
Smaka av med salt och peppar och låt reducera ner en liten stund.
Såsen ska vara relativt tunn och tomaterna ska inte koka ihop till ett mos så låt det inte koka för länge.
Ta av såsen från värmen.

Koka pastan al dente och lägg sedan ner den i pannan med tomat-citronsåsen.
Vänd runt och servera direkt.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s