Salmon with soybeans and butter – Lax med sojabönor och brynt smör

This my friends is a killer! So delicious, packed with flavors and just perfect. I didn’t come up with this one by myself, I found it on this ica.se. But it’s soo good that I really would like to recommend it and like you to try it! Go ahead, a great salmon recipe.

Detta mina vänner är en riktig 10 poängare. Så god, fylld med smak och helt perfekt. Jag kom inte på den här själv utan hittade receptet på ICAs hemsida. Det är verkligen ett toppenrecept så jag hoppas att ni vågar testa! Det är värt ett försök.

IMGP4081

4 portions
4 slices of salmon à 150-200 g
Salt and pepper

250 g soybeans
250 g pak choi
1 cup vegetable stock
50 g butter
2 tbsp. Japanese soy
1 tbsp. sesame seeds

4 portions rice

Start with the rice. Cook according to instructions on the package.

Split the pak choi on half.
Bring the vegetable stock to boil.
Add soybeans and pak choi to the stock.
Let it come to boil again and then take the sauce pan off the heat and let it settle under lid for 2 minutes.
Pour off the water and put the vegetables in a bowl.

Heat a pan.
Add the butter and let it melt and get into a nice golden color – it should smell like nuts.
Pour it into a little bowl.
Add the Japanese soy and the sesame seeds.

Use the pan you just heated the butter in to fry the salmon.
About 3 minutes on each side.
Season with salt and pepper.

Spoon over the butter over the vegetables and the fish and then serve it together with the rice.

IMGP4076

IMGP4078

4 portioner
4 portionsbitar lax
Salt och peppar

250 g sojabönor
250 g pak choi
2 1/2 dl grönsaksbuljong
50 g smör
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrön

4 portioner ris

Börja med att koka riset enligt anvisningar.

Dela och skölj pak choi.
Koka upp buljongen i en stor kastrull.
Tillsätt bönor och pak choi.
Låt det börja koka igen och dra sedan av kastrullen från plattan och låt det stå ed lock på i 2 minuter.
Häll sedan av grönsakerna och lägg dem i en skål.

Hetta upp en panna med smöret.
Bryn det tills det blir gyllene och luktar nötter.
Häll över i en skål och blanda med soja och sesamfrön.

Använd pannan som du smälte smöret i till att steka laxen.
Stek den 3 minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.

Skeda över sojasmöret över grönsakerna och laxen och servera dem sedan tillsammans med riset.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s