Fried rice

Hi all! Hope you had a great week and that you’re ready for a nice weekend. I truly am! I thought that I could give you a nice recipe of fried rice today. Nothing fancy but a great meal for an ordinary day! You could improvise and use whatever you got at home or add spices and vegetables that you like, for example ginger – something that I’m not to fond off.

Hej allesammans! Hoppas ni har haft en härlig vecka och att ni är redo för helgen. Jag är verkligen det! Jag tänkte dela med mig av ett toppen vardagsrecept idag. Inget jätte fancy men ett recept som går att variera i det oändliga och som är bra på att ta vara på slantarna som gärna glöms bort i kylskåpet. Ni kan själva slänga ner vad ni gillar, byta ut, lägga till osv. Något som säkert många skulle gilla är att skicka ner lite ingefära i rätten – det händer dock inte i det här hemmet, jag är inte alls så förtjust i det med andra ord.

IMGP4050

4 portions
Cooked rice – 4 portions
5 spring onions
2 cloves of garlic
1 chili
1 pepper
1 cauliflower
3 eggs
A dust of paprika powder
4 tbsp. sweet chili sauce
Coconut oil and sesame oil to cook in

Start with chopping all vegetables, the size depends on how big chunks you like and if you like them to be cooked or a bit crunchy. But a good tip is to chop onions and chili finely.
Heat a wok pan with coconut oil and sesame oil.
Add the chopped spring onions, chili and crush the garlic into the pan.
Let it all fry for a minute or two so that all flavors get blended.
Add the rest of the vegetables and fry a couple of minutes.
Add the paprika powder and sweet chili sauce, stir around.
Make a little hole in the middle of the pan and break and egg to it (one at the time).
Let it cook for a while so that it gets a bit firm.
Then stir it out into the vegetables, repeat this procedure with the other eggs too.
Add the rice and stir around so that it all heats up.
Serve immediately with some sweet chili sauce, chopped salted peanuts and something good to drink.

IMGP4052

4 portioner
Kokt ris till 4 personer
5 vårlökar
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 paprika
1 blomkålshuvud
3 ägg
En dust paprikapulver
4 msk sweetchili sås
Kokosolja och sesamolja att steka i

Börja med att hacka alla grönsakerna i önskad storlek. Vill du att det ska vara lite crunchy så låt bitarna vara lite större, men finhacka gärna vårlök och chili.
Hetta upp en wokpanna med kokosolja och sesamolja.
Tillsätt pressad vitlök, vårlökar och chilin.
Låt det steka i någon minut så smakerna får blanda sig.
Tillsätt resten av grönsakerna och stek i ytterligare någon minut.
Krydda med paprikapulver och sweetchilisås.
Gör ett litet hål i mitten av pannan och knäck i ett egg i sänder.
Låt varje egg stelna något innan du rör ut det i grönsakerna, upprepa proceduren för de andra äggen.
Tillsätt det kokta riset.
Rör om och låt det hettas upp.
Servera med sweetchilisås, hackade, saltade jordnötter och något gott att dricka.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s