Ratatouille

Hi all! I know that I’ve been a bit off during the last days but, I got an explanation. We bought our first apartment today! I can’t get it, and I really can’t get into my mind that the pictures that I got in front of me on the table is pictures from OUR apartment, that we will move to in to in late november. Crazy, but I’m really happy! Happy and relived that all this procedure about looking for, checking out and bidding is over. Finally we got ourselves a home that’s ours and that we own, not rent. Well, enough talked about that, now food! I just have to tell you about this little goodie! A ratatouille that we made the other day. A good vegetarian recipe that is very tasty and packed with flavors. Perfect to serve with some good bread or rice for that matter.

IMGP4038

Hej på er! Jag vet att jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna men jag har en bra förklaring. Vi har nämligen köpt vår första lägenhet! Jag kan verkligen inte förstå det, prospektet som ligger framför mig är verkligen för vår lägenhet, VÅR lägenhet. Galet, men herre vad glad jag är! Glad och lättad över att att hela proceduren med att leta, gå på visningar och buda är över. Vi ska flytta in i slutet av november och allt är skriver och klart = galet. Det känns så skönt att vi äntligen har ett hem som vi äger, inte hyr. Men ursäkta mig, mycket utsvävningar här – dags för mat. Detta är en riktig fining. En underbar ratatouille som vi gjorde häromdagen. Det är ett perfekt vegetariskt recept som är supergott och verkligen smakrikt. Perfekt att servera med bröd eller lite ris för den delen.

4 portions
1 zucchini
1 red pepper
1 green pepper
1 onion
1 aubergine
A big splash of olive oil
4 cloves of garlic
1/2 tsp cumin
1 tsp thyme
Salt and pepper
2/3 cup white wine
1 3/4 cup crushed tomatoes
1 1/4 cup beans (cooked)
1 chili
1 tbsp. balsamico
4 eggs

Chop zucchini, peppers and aubergines in chunks.
Chop the onion finely.
Heat a big sauce pan with olive oil.
Add chopped aubergines and onion and season lightly with salt.
Fry for about 5 minutes.
Add some more oil and then add zucchini and peppers.
Fry for some minutes.
Crush the garlic and add to the pan.
Season with the spices.
Fry for some minutes.
Add wine and crushed tomatoes.
Chop the chili finely, then add it to the pan together with balsamic.
Let it simmer for about 20 mintes.
Add the beans and eggs and let it all simmer together until the egg whites are a bit stable.

Serve with rice or some slices of nice bread.

IMGP4041

IMGP4047

4 portioner
1 zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
1 lök
1 aubergine
En ordentlig skvätt olivolja
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk spiskummin
1 tsk timjan
1 1/2 dl vitt vin
4 dl krossade tomater
3 dl kokta bönor
1 röd chili
1 msk balsamico
4 ägg

Grovhacka zucchini, paprika och aubergine.
Finhacka löken och chilin.
Hetta upp en stor kastrull med olivolja och tillsätt auberginen och löken.
Stek i ca 5 minuter.
Tillsätt lite mer olivolja, zucchini och paprika.
Stek i ytterligare några minuter.
Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna.
Rör om och låt steka i ytterligare någon minut.
Häll på vin och krossade tomater.
Tillsätt finhackad chili och balsamico.
Låt småkoka i ca 20 minuter.
Tillsätt bönor och knäck i de 4 äggen.
Låt småputtra en stund, tills dess att äggvitorna har börjat stelna.

Serva med ris eller några skivor gott bröd.

4 thoughts on “Ratatouille

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s