Chicken with lemon – Kyckling med citron

Hi all! I’ve been spending the last few days on different courses. First, a quick and very good introduction to photos. I think that was about time since its been a year since we bought a real camera. It feels nice to finally be able to get the most out of it and perhaps take some better photos to this little blog. After the photo introduction I went to Stockholm with a college to participate in a two day long course about borad work. It was a great course and we are both very eager to get all we learned in print at the company! But, first – weekend, which after all feels very nice. We will spend the most of the weekend chilling out but since we are looking for a new apartment we have one screening planned and also a sunday filled with dancing since we are attending to out first dance practice. But, now, lets talk some food. I’ll give you another chicken recipe. Yes, you might be totally bored with me right now with all this chicken but hey, it’s good. This one is easy, packed with lemons and perfect when you don’t have enough time to stir around the pots.

IMGP3611

IMGP3615

Hej på er! Jag har spenderat stora delar av den här veckan på olika kurser. First, en snabb introduktionskurs till fotografering med min systemkamera, som jag för övrigt har ägt i 1 års tid, så det var väl på tiden om man säger så. Det ska bli riktigt kul att kunna utnyttja kamerans fulla potential och levers lite bättre bilder till bloggen! Efter fotokursen så har jag och en kollega spenderat två dagar i Stockholm på styrelseutbildning. Det var ännu en givande kurs och vi är båda riktigt sugna på att sätta allt vi lärt oss i pränt i företaget! Men först – helg, vilket känns otroligt skönt efter en intensiv vecka. Det blir lugn och ro, någon visning (vi kikar på ny lägenhet) och så lite dans på söndag kväll då vi börjar på buggkurs! Men nu ska jag trötta ut er ännu lite mer med ännu ett kycklingrecept, jag vet att jag kanske är enformig, men det är alltid lika gott!

4 portions
1 hole chicken
2 small lemons
Thyme
Salt and pepper

Split the chicken in half.
Slice the lemons.
Place the chicken on an oven tray, season with thyme, salt and pepper.
Place the lemon slices around, on top and under the chicken.
Cook in the oven in 225° celsius for about 45 minutes or until it’s done.
Serve with green vegetables, potato wedges (which I cook in the oven at the same time as the chicken) and a nice yoghurt dip, maybe seasoned with garlic or just plain.

IMGP3612

IMGP3613

4 portioner
1 kyckling
2 små citroner
Timjan
Salt och peppar

Dela kycklingen på hälften.
Skiva citronerna.
Lägg kycklingen på en plåt och krydda med timjan, salt och peppar.
Placera citronskivorna runt om, under och på kycklingen.
Tillaga i ugnen i ca 45 minuter i 225°.
Servera med grönsallad, klyftpotatis (jag tillagar dem i ugnen samtidigt som kycklingen) och en dipp på yoghurt, t.ex. vitlöksdipp.

IMGP3614

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s