Vegetarian Chili – Vegetarisk Chili

Hi guys, I think that yor’re pretty quiet out there. It would be lovely to here who you are, what you do and if yov’ve tried some of my recipes. If you got some time over, please leave a little message to me! Now, this amazing chili was made for dinner the other day at our place. To my suprise my boyfriend was all ears about this veggie meal, he found it to be perfect, tasteful and better than the ordinary that we usually make (with meat). I can’t find a better review than that so I think I’ll leave it to you to trust his words.

Hej mina vänner! Jag tycker ni är lite tysta, det hade varit så kul att få höra vilka ni är och om ni lagar något från mina recept, hojta gärna till lite och lämna en kommentar om ni har tid! Idag så bjuder jag på ett riktigt finfint vegetariskt recept på en chili. Till min stora förvåning (det är ju trots allt vegetariskt) så var min kille eld och lågor över detta recept. Han tyckte till och med att det var godare än den vanliga chilin vi brukar göra (på köttfärs!). Jag kan inte hitta en bättre recension än den så jag tror jag överlåter allt i era händer, ni får helt enkelt lita på min sambos ord och testa.

IMGP3552

7 portions
4/5 cup uncooked quinoa
Oil
1 onion, chopped
3 cloves of garlic, crushed
1 chili, chopped finely
2 cans of beans (use the sorts that you prefer)
1 can corn (i forgot mine on the table…)
2 cans peeled tomatoes
3 tbsp. tomato paste
2 cups vegetable broth
2 1/2 tsp chili powder
2 tsp cumin
1 1/2 tsp paprika powder
1/2 tsp sugar
1/2 tsp cilantro
1 tsp cayenne pepper
salt and pepper
Juice from 1 lime

Fry onion until soft in a pot with some oil.
Add the crushed garlic and the finely chopped chili.
Add water, canned tomatoes, tomato paste, quinoa (rinse it under water to get rid of the bitter taste in a filter before adding) and all spices.
Let it simmer for about 20 minutes.
Add beans and corn and let it simmer for another 5-10 minutes.
Taste and add salt, pepper and lemon juice until you’re pleased.
Serve with some bread and sour cream if you wish.

IMGP3550

IMGP3551

7 portioner
2 dl okokt quinoa
1 msk rapsolja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressad
1 chili, hackad
2 burkar bönor, till exempel kidneybönor, svarta bönor eller kikärter
1 burk majskorn
2 burkar hela skalade tomater
3 msk tomatpuré
5 dl lantbuljong
2,5 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1,5 tsk paprikapulver
½ tsk socker
½ tsk malen koriander
1 tsk cayennepeppar
Salt och svartpeppar
Juice från 1 lime

Bryn löken i olja.
Tillsätt de pressade vitlöksklyftorna och chilin.
Tillsätt vattnet, tomaterna på burk, tomatpurén, quinoan (skölj den försiktigt i hett vatten i ett kaffefilter innan för att få bort bitterämnen i skalet) och alla kryddor.
Låt puttra i cirka 20 minuter.
Tillsätt bönor och majs och låt koka 5-10 minuter till.
Smaka av med salt, peppar och limejuice.

One thought on “Vegetarian Chili – Vegetarisk Chili

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s