Vegetarian lasagna – Vegetarisk lasagne

Hi guys! One of my new colleges at work had a fantastic lunch bag the other day. It smelled so delicious that I couldn’t resist asking for the recipe. I got it and the day after I cooked it for dinner, and I loved it! Very easy, very good and perfect as a veggie option for ordinary lasagna. I’m coking more and more vegetarian meals, mainly because of health reasons but also because of environmental reasons. I hope you enjoy this one as much as I did!

IMGP3494

Hej på er! En av mina kollegor på nya jobbet hade en fantastisk lunchlåda häromdagen. Det luktade så otroligt gott så jag kunde inte motstå att fråga om receptet. Jag fick det och dagen efter så stod det på middagsbordet och gud så gott det blev! Väldigt enkelt och väldigt gott, ett perfekt vegetariskt alternativ till vanlig lasagne. Jag lagar mer och mer vegetariskt, mest på grund av hälsoskäl, men också med tanke på miljön. Jag hoppas att ni tycker kommer gilla detta recept lika mycket som jag gjorde!

4 portions
3 leeks
4 tomatoes
1/5 cup tomato paste
1 vegetable stock cube
1 cup cream/milk (take half/half)
1 tsp salt
1/2 tsp pepper
1 tbsp. basil
9 lasagna plates
500 g cottage cheese
4/5 cup grated cheese

Set the oven to 225 degrees Celsius. 

Peel, rinse and shred the leeks.
Chop the tomatoes roughly.
Fry the shredded leeks in a big sauce pan with some butter. 

Add tomatoes, tomato paste, stock cube, cream, salt, pepper and basil.
Let the sauce boil for a minute.
Put sauce, pasta and cottage cheese in layers in a oven proof form.
Finish with spreading out the cheese on top.
Bake in the oven for about 30 minutes.

IMGP3495

IMGP3497

4 portioner
3 purjolökar
4 tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 msk basilika
9 lasagneplattor
500 g keso
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, skölj och strimla purjolöken.
Grovhacka tomaterna.
Stek purjolöken i en stor kastrull med smör.
Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, pepper och basilika.
Låt såsen koka upp.
Varva sås, lasagneplattor och keso i en ugnssäker form.
Strö över osten.
Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

IMGP3496

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s