Hot pan to share! – Het panna att dela på!

Hi all! Last week we had amazing weather. The sun was gazing from a clear blue sky almost all week long and the heat was tropical at some nights. On top of that my parents came for a visit. We had some great days together and enjoyed a delicious lunch in a park, a short swim in a lake, a visit to Stockholm and much quality time together and of course some with my boyfriend’s family. It was some really good days that will keep a smile on my face for long!
Now, over to what you came for. Some food! We picked up my parents from the airport late at Tuesday night, so when we arrived to our apartment we tossed together something easy to snack on. This little pan is made of tomatoes, chorizo, feta cheese and eggs to just mention a few. We served it with toasted bread and enjoyed a lovely meal at out balcony. It is a perfect snack, but it will also be good as an appetizer if you rather like that!

IMGP3067 (800x530)

IMGP3072 (800x525)

Hej på er! Förra veckan njöt nog inte bara jag, utan troligen stora delar av Sverige av fantastiskt väder. Solen sken från en klarblå himmel och kvällarna kändes riktigt tropiska. Utöver detta så var mina föräldrar på besök i stan. Vi hade några riktiga toppendagar med lunch i botaniska trädgården, ett kort baduppehåll i långsjön, ett besök till Stockholm och såklart massvis med kvalitetstid både själva och med pojkvännens familj. Det var verkligen helt underbart att bar få umgås och tanken på förra veckan håller mig glad länge!
Nu, till det ni kikade in för, lite käk! Vi hämtade päronen sent i tisdags kväll så när vi kom hem så slängde vi bara ihop något enkelt kvällsnacks. I den lilla pannan ryms bland annat tomater, chorizo, ägg och fetaost. Vi serverade den med lite rostat bröd och njöt av vickningen och det fina sällskapet på balkongen. Det är verkligen ett perfekt snack men det skulle också fungera utmärkt som en förrätt om ni så önskar!

1 pan – serves 4-5 people
2 tbsp. olive oil
1 clove of garlic, crushed
1 chorizo (I used one with flavors from garlic and smoked paprika), sliced
A handful cherry tomatoes, chopped roughly
½-1 pepper, chopped
1 can cherry tomatoes
2 pinches of sea salt
A dust of smoked paprika and chili flakes
1 tbsp. honey
1 feta cheese (about 100 g)
2 eggs
Parsley

Heat the olive oil in a pan.
Add the crushed garlic.
When the garlic is golden, add the sausage.
When the sausage is nice in color (and done if you decide to go with an uncooked version), add the chopped tomatoes and pepper.
Let it fry for a minute or to, then add the canned tomatoes, salt, spice and honey.
Let it reduce for a moment (or more if you canned tomatoes are very juicy).
Now, add the eggs.
Let them cook for a while (they shall not be done, but they should be on their way).
At the end, crumble over the feta cheese and let it melt for a minute or two.
Sprinkle over some parsley and serve with toasted bread right away.

IMGP3069 (800x530)

IMGP3071 (800x530)

1 panna – 4-5 personer
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 chorizo (jag tog cabanossi), skivad
En handfull körsbörstomater, grovt hackade
½-1 paprika, hackad
1 burk körsbärstomater
2 nypor havssalt
En dust av paprikapulver och chiliflakes
1 msk honung
1 frp fetaost
2 ägg
Persilja

Hetta upp en gjutjärnspanna med olivolja.
Tillsätt den pressade vitlöken och låt den bli gyllene.
Tillsätt chorizon och låt den få färg (eller tillaga den klart om du kör på en rå variant).
Tillsätt de hackade tomaterna och paprikan.
Låt dem mjukna i någon minut, tillsätt sedan de konserverade körsbärstomaterna, saltet, kryddorna och honungen.
Låt pannan reducera i någon minut (eller mer om dina konserverade tomater är väldigt vattniga).
Knäck i äggen i pannan och låt sedan pannan puttra i ca 3-4 minuter.
Smula över fetaosten och låt den smälta ner i någon minut.
Garnera med persilja och servera sedan genast med rostat bröd.

IMGP3075 (800x528)

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s