Breakfast rolls – Källarfrallor

Just the other day I decided to make some breakfast rolls for us. I happen to love to bake my own bread, mostly because it tastes lovely but also because it’s a big money saver and by the way, who doesn’t think that it’s a bit luxurious to get fresh, homemade bread for breakfast? This recipe gives you fluffy nice rolls and I hope that you like it!

Här om dagen bestämde jag mig för att baka oss lite frallor. Jag tycker väldigt mycket om att baka mitt egna bröd, mest för att det smakar så gott, men också för att det verkligen sparar pengar, sen är det ju faktiskt lite extra lyxigt med färskt, hembakat bröd eller hur? Detta receptet ger er fluffiga och fina frallor, jag hoppas ni gillar det!

IMGP3056 (800x530)

About 20 rolls
50 g yeast
A little more than 2 cups of water (finger warm)
2 tbsp melted butter
2 tsp salt
A little more than 2 cups of rye flour
4 ¼ cup flour

Crumble the yeast in a bowl.
Add water and stir until the yeast is dissolved.
Add melted butter and salt.
Add the flour and work it to a firm and elastic dough.
Let it ferment for about 40 minutes.
Split the dough into 20 small rolls.
Dip them in some flour and then place them on an oven tray with greaseproof paper.
Let them ferment for another 30-40 minutes.
Bake in the middle of the oven in 225 degrees Celsius for about 8-10 minutes.

IMGP3057 (800x530)

IMGP3058 (800x530)

Ca 20 frallor
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk smält smör
2 tsk salt
5 dl rågsikt
10-11 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt smör och salt.
Arbeta in mjölet, lite i taget, tills du fått en fast och smidig deg.
Låt degen jäsa i ca 40 minuter under handduk.
Ta upp degen och dela den i ca 20 bitar.
Doppa varje bit i lite vetemjöl och placera dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ytterligar 30-40 minuter.
Baka frallorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter i 225 grader.

One thought on “Breakfast rolls – Källarfrallor

  1. Pingback: Breakfast buns – Källarfrallor | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s