Cardamom buns – Kardemummabullar

I really hope that you find me boring right now since I’ll repeat myself about this recipe (as I’ve done before), but if you don’t, you’ve probably not baked enough of these little pieces of heaven. A Swedish bun at its best, with my favorite filling – cardamom. It’s especially good during the summer, under a tree in the warm wind with company of a chilled glass of lemonade! I hope you enjoy and bake some for yourselves and your loved ones – but remember to double the recipe if you’re going to share some, they are that good!

IMGP3060 (800x530)

Jag hoppas verkligen att ni tycker att jag är tråkig just nu eftersom jag än en gång kommer dela med mig av detta recept, men skulle det nu vara så att ni inte tycker det, ja då har ni helt enkelt inte bakat tillräckligt många av detta mästerverk! En underbar svensk bulle med den allra godast fyllningen, kardemumma. Det är sådär extra gott nu i sommar när man sitter ute och fikar i den ljumma vinden tillsammans med ett glas riktigt kall saft. Jag hoppas ni finner glädje i receptet och att ni bakar ett gäng till er själva och några till era nära och kära, men kom ihåg att dubbla receptet om ni tänkte bjuda, det kommer behövas!

Recipe of the dough can be found here.

Cardamom filling
250 g butter, room tempered
75 g vanilla sugar
75 g sugar
20 g cardamom seeds (crushed)

Whip together the ingredients for the filling.

Place muffin cups on an oven tray (about 25).
Set the oven to 225 degrees Celsius.

Split the dough in half.
Roll out the dough to a flat square.
Spread out half of the filling on each square.
Fold the square once.
Cut out small stripes.
Make each stripe to a knot and place it in a muffin cup.
Let the buns ferment for about 1 hour.
Brush the buns with egg and sprinkle over some confectionary sugar.
Bake in the middle of the oven for about 11 minutes.

IMGP3061 (800x530)

Recept på deg finner ni här.

Kardemummafyllning
250 g smör, rumstempererat
75 g vaniljsocker
75 g socker
20 g stötta kardemumma kärnor

Vispa samman ingredienserna till fyllningen i en skål.

Sätt ut ca 25 bullformar på ugnsplåtar.
Sätt ugnen på 225 grader.

Dela degen i två och kavla ut till platta rektanglar.
Sprid ut fyllningen på rektanglarna.
Vik rektanglarna dubbla.
Skär små remsor av bulldegen.
Knyt ihop varje remsa lite slarvigt och lägg ned dem i bullformarna.
Låt jäsa i ca 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 11 minuter.

IMGP3059 (800x530)

One thought on “Cardamom buns – Kardemummabullar

  1. Pingback: Buns – Bullar | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s