Summer mingle – Canapés – Sommarmingel – Snittar

At my new work we have a yearly summer mingle and like last year, I was in charge of the catering. Since I love spending time in the kitchen (and of course love to see others enjoying my food) I couldn’t resist making all the small canapés by myself. It turned out great and I was happy that I made canapés for 30 people even though we just happened to be 18, since almost everything was finished by the time people left the party. So, enough talked, I think the pictures can speak by themselves! You find recipes below every picture if you like to make them by yourselves.

På mitt nya jobb så har vi ett årligt sommarmingel och liksom förra året så höll jag i cateringen. Jag tok gillar att spendera min lediga tid i köket (och att se andra njuta av maten jag fixat) så det var inte direkt ett jobbigt uppdrag att ta på sig. Det hela blev verkligen kalas bra och jag var glad att jag hade gjort snittar till 30 personer, även om vi bara var 18, för det var tomma fat kvar när alla började röra sig hemåt. Men, nog pratat, jag tror att bilderna säger mer i det här fallet. Ni hittar recept på varje snitt efter bilderna om ni är sugna på att testa att göra dem själva.

To begin with, this was the buffé! Till att börja med, här har ni buffén!

IMGP2623 (530x800) IMGP2624 (800x530) IMGP2625 (800x530)

And here you get a Close up on every thing, followed with recipes when needes – Här får ni en närbild på varje deltagare och recept när det behövs.

 
IMGP2610 (800x530)

Petit Choux

About 30 – Cirka 30
1.7 cup water – 4 dl vatten
150 g butter – 150 g smör
1.7 cup flour – 4 dl vetemjöl
6 eggs – 6 ägg

Bring water and butter to boil.
Pour over in a bowl (a baking machine is preferable).
Add the flour and belnd together fast.
Add one egg at the time and whip fast.
When the batter is smooth and gooey, put it in a pipe and the pipe out around 30 small petit choux on an oven tray with greaseproof paper.
Bake in the oven for about 23 minutes in 200 degrees Celsius.

Koka upp vatten och smör.
Häll över det i en stor skål eller (helst) en bakmaskin.
Häll på mjölet och rör snabbt ihop det (antingen låter du maskinen göra jobbet eller så kör du med väldigt hög hastighet på elvispen).
Tillsätt sedan ett ägg i taget under kraftig vispning.
När smeten är slät och kletig, lägg över den i en spritspåse och spritsa sedan ut ca 30 små petit choux på en plåt med bakplåtspapper.
Baka av i ugnen i ca 23 minuter i 200 grader.

 

IMGP2620 (530x800)

Strawberries in milk chocolate cover – Pear in dark chocolate cover and grated coconut
Jordgubbar med mjölkchokladöverdrag – Päronklyftor med mörk choklad och kokosöverdrag

IMGP2619 (800x530)

Baby pannacotta with coconut and passionfruit marmelade – Minipannacotta med kokos och passionsfruktsmarmelad

About 30 small pannacottas – Ca 30 små pannacottor
1 1/4 cup Cream – 3 dl grädde
1 1/4 cup milk – 3 dl grädde
1/3 cup sugar – 3/4 dl socker
2 vanilla beans – 2 vaniljstänger
4 gelatin sheets – 4 gelatinblad

Cut the vanilla beans in half, take out the seeds,
Bring milk, Cream, sugar and vanilla (both beans and seeds) to boil.
Let it simmer under lid for about 20 minutes.
Put the gelatin sheets in cold water when the milk got 10 minutes left to boil.
Take out the vanilla beans from the milk when it’s done.
Squeeze out excess water from the gelatin sheets and stir it done to the milk.
Pour the batter into small glasses and let it rest in the fridge for about 2 hours before serving.
When it’s time to serve, put a dollop of great jam, curd or marmelade ontop!

Dela vaniljstängerna på hälften och skrapa ur vaniljfröna.
Koka upp grädde, mjölk, socker och vanilj.
Låt det sjuda under lock i ca 20 minuter.
Lägg gelatinbladen i blöt när ca 10 minuter återstår för mjölkblandningen att koka.
När koket är klart, ta ur vaniljstängerna.
Krama ur gelatinbladen och blanda sedan ner dem i den varma mjölkblandningen.
Häll upp i små glas och låt stelna i kylen i ca 2 timmar innan servering.
Toppa med lite god marmelad, sylt eller curd.
Jag använde mig av Hugo Erikssons Kokos och passions marmelad.

 

IMGP2618 (800x530)

Small chocolate balls – Mini chokladbollar

1 1/4 cup oatmeal – 3 dl havregryn
1/3 cup sugar – 3/4 dl socker
100 g butter roomtempered – 100 g smör rumstempererat
3 tbsp. cacao powder – 3 msk kakao
2 tsp vanilla sugar – 3 tsk vaniljsocker
2 1/2 tbsp. cold, strong coffe – 2 1/2 msk kallt, starkt kaffe
Confectionerssugar or grated coconut for garnishing – Pärlsocker eller riven kokos att rulla dem i

Mix all the ingredients until they are well blended.
Make small balls out of it and roll them in confectionerssugar or grated coconut.
Let them rest in the fridge for atleast 30 minutes before serving.

Rör samman alla ingredienserna till en massa.
Rulla små bollar av massan och rulla dem sedan i socker eller kokos.
Låt dem vila i kylen minst 30 minuter innan servering.

IMGP2617 (800x530)

Small skewers with kiwi, mint leaves and fresh raspberries.
Små spett med kiwi, myntablad och färska hallon.

IMGP2615 (800x530)

Gruyére with fig marmelade – Gruyére med fikonmarmelad (även den från Hugo Eriksson)

IMGP2614 (800x530)

Toasted baguette with Serrano, balsamico and arugula
Rostad baguette med Serrano, balsamico och ruccola

IMGP2612 (800x530)

Swedish crackers with smoked Salmon and horseradish mix
Knäcke med kallrökt lax och pepparrotsröra

Mix for about 30 crackers – Röra till ca 30 knäcke
225 g Cream cheese – 225 g Philadelphia
4 tbsp. grated horseradish – 4 msk riven pepparrot

Garnish with some dill – Garnera med lite dill

IMGP2611 (800x530)

Mozzarella, basil and tomato skewers
Mozzarella, basilika och tomatspett

That was all for this time! Hope you enjoyed my very long post and that you find something that you would like to try out! And if you are hiding any good bite size recipes, I wuld love to hear about them! :)

Det var allt för denna gången. Hoppas att du gillade mitt väldigt långa inlägg och att du hittade något som du skulle vilja prova! Och, om du råkar sitta på ett dundergott småplocksrecept så skulle jag väldigt gärna vilja höra om det! :)

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s