Woked minute steak with egg noodles – Wokad biffsallad med äggnudlar

Here comes a quick recipe, packed with flavors and delicious vegetables. I love these kinds of dishes, I’m a sucker for tasty food, but I kind of like really gentle food as well, but I guess it should be either or to please my taste bumps. Anyway, if you like your version really spicy, take some more chili, if you rather like it to be mild, take less, it’s up to you! If you follow the recipe below you get a pretty spicy dish, I like it a bit hot but I think that this might be a bit too much for many of my friends.

IMGP2559 (800x530)

Här kommer ett snabbt recept, fullt med smak och härliga grönsaker. Jag älskar rätter som denna, jag är verkligen svag för smakrik mat, men likaså uppskattar jag mild mat, jag antar att det ska vara lite antingen eller för att jag ska vara nöjd helt enkelt! Hur som, om du gillar din mat riktigt start, tillsätt lite extra chili, vill du ha den mild, ta lite mindre, det är upp till dig. Följer du receptet nedan får du en ganska så stark rätt, jag gillar det men jag tror att det är lite väl mycket hetta i maten för många av mina vänner.

4 portions
400 g minute steak
1/5 cup brown sugar
1/5 cup Japanese soy
3 tbsp. white wine vinegar
2 cloves of garlic
250 g egg noodles
4 spring onions
1 red chili
150 g sugar pees
1 carrot

1/5 roughly chopped peanuts for serving
4 cloves of lime for serving
Add some roasted sesame seeds to get that little extra

Shred the minute steak pretty finely.
Blend soy, sugar and vinegar in a bowl.
Crush the garlic and add to the bowl.
Put the shredded minute steak into the bowl and let it marinate for about 20 minutes.
Boil the noodles according to the instructions on the package.
Shred the spring onions.
Chop the chili finely.
Shred the sugar pees.
Peal and shred the carrot.
Wok onion, chili, sugar pees and carrot until they got some nice color in oil.
Put on a plate and continue with the meat.
Let the minute stake drain from the marinade (save the marinade).
Wok the meat in portions.
When all the meat is done, add the vegetables and marinade.
Stir around and let it cook for about 1 minute.
Add the noodles and toss around.
Serve with roasted sesame seeds, peanuts and lime.

IMGP2560 (800x530)

IMGP2563 (800x530)

4 portioner
400 g lövbiff
½ dl japansk soja
½ dl farinsocker
3 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
250 g äggnudlar
4 salladslökar
1 röd chili
150 g sockerärtor
1 morot

Rostade sesamfrön till servering för att ge det lilla extra
Grovt hackade jordnötter till servering
4 klyftor lime till servering

Strimla lövbiffen fint.
Blanda soja, farin och vinäger i en skål.
Pressa vitlöken och tillsätt den till skålen.
Lägg ner lövbiffen i skålen och låt den marinera i ca 20 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla salladslökarna.
Finhacka chilin.
Strimla sockerärtorna.
Skala och strimla moroten.
Woka lök, chili, sockerärtor och morot tills de har fått fin färg i lite olja.
Lägg åt sidan och fortsätt med köttet.
Låt köttet rinna av (spara marinaden).
Woka köttet i omgångar i lite olja.
När allt är wokat, blanda ner allt kött, grönsaker och marinad i wokpannan.
Låt det steka i ca 1 minut.
Tillsätt nudlarna till woken och rör om.
Servera woken med sesamfrön, jordnötter och lime.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s