Soup with quinoa, coconut milk and chicken – Soppa med quinoa, kokosmjölk och kyckling

A few days ago I did this really good soup. It wasn’t my intention to make a soup, rather a stew, but well, I guess this was a good mistake after all since it turned out delicious. Sometimes mistakes happens to be good, not every time and probably fewer times than I hope but this one was a lucky mistake, so go ahead and try my delicious mistake out during the time I try to figure out how to make it the way I imagined from the start.

För ett par dagar sedan så gjorde jag en riktigt god soppa. Det var kanske inte riktigt meningen att det kulle bli en soppa, snarare en gryta, men ibland så är misstagen inte helt dumma ändå eftersom detta lyckades bli riktigt gott! Det är sällan misslyckande i köket blir bra, men nu hände det, och medan jag jobbar vidare på att hitta rätt väg till rätten som jag föreställt mig så för nu hålla tillgodo med min väldigt goda soppa.

IMGP2529 (640x424)

6 portions
2 cans coconut milk (3 1/3 cup)
¾ cup water
2/3 cup quinoa
1 clove garlic
1 stock cube (chicken)
1 eggplant
3 carrots
1 red pepper
1 lime

4 chicken breast
Salt
Chili flakes

IMGP2525 (640x424)

Pour coconut milk and water into a big sauce pan. Get it to boil and then add the quinoa, stock cube and crushed garlic.
Let it simmer for about 10 minutes. During the time, chop carrots and pepper into chunks.
Add the carrots and pepper to the pan and continue to boil for another 10 minutes.
Season with salt, pepper and lime juice.

Slice the eggplant and place the slices on an oven tray with greaseproof paper.
Drizzle over some olive oil and season with salt and pepper.
Bake in the oven for about 10 minutes in 200 degrees Celsius.
Add the eggplants (cut into smaller chunks) to the soup right at the end.

Cut the chicken into small chunks.
Fry it in a pan with some oil and season with salt and pepper.
Add the chicken to the soup at the same time you add carrots and pepper.

IMGP2527 (640x424)

IMGP2528 (640x424)

6 portioner
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
1 ½ dl quinoa
1 vitlöksklyfta
1 kycklingbuljongtärning
1 aubergine
3 morrötter
1 röd paprika
1 lime

4 kycklingfiléer
Salt
chiliflakes

Börja med att koka upp vatten och kokosmjölk i en kastrull.
Tillsätt pressad vitlök, quinoa och buljongtärning.
Låt småkoka i ca 10 minuter.
Under tiden, hacka morötter och paprika till små bitar.
Tillsätt dem till soppan när de 10 minuterna har gått.
Låt sedan soppan koka ytterligare 10 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och lime juice.

Skiva auberginen och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över lite olivolja och salta och peppra.
Kör i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.
När de är klara, skiva dem i mindre bitar och tillsätt dem till soppan när den i princip är klar.

Skär kycklingen i små bitar.
Stek i en pannan med olja och krydda med salt och chiliflakes.
Tillsätt kycklingen till soppan när du tillsätter morrötter och paprika.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s