Chicken with green curry, coconut milk and lots of vegetables – Kyckling grön curry med kokosmjölk och grönsaker

Hi! Yesterday I felt for something really foody, but at the same time fresh. So this is what I ended up with, and it’s was pretty good. I bought some nice vegetables, chicken and coconut milk, added some green curry and a stock cube and the meal was done in no time at all. Okey, that would be a lie, it took about the same time to wrap up the chicken curry as it did to boil the rice, all together 30 minutes, that’s quick to me when you get home cooked food on your table, don’t you think?

IMGP2481 (640x424)

Hej! Igår kände jag för något riktigt matigt, men samtidigt fräscht. Detta är resultatet av mina önskemål och det blev faktiskt himlans bra. Jag köpte lite fina grönsaker, kyckling och kokosmjölk, tillsatte lite grön curry pasta och buljong och middagen var färdig i ett huj. Okej, det kanske är en liten lögn, men det gick fort, allt som allt så tog det lika lång tid att laga kycklinggrytan som att koka riset, en sisådär 30 minuter, väldigt överkomligt med tanke på att vi fick hemlagat på bordet!

8 portions

1 kilo chicken breast
1 clove of garlic
1 onion
1 chili
3 ½ cup coconut milk
1 tbsp. green curry paste
1 chicken stock cube
500 g fresh broccoli
A handful spring onions
1 yellow pepper
1 can bean sprouts (or fresh if you can get your hands on some)
Salt

Boil rice according to the instructions on the package.

IMGP2478 (640x424)

Cut the chicken breasts into chunks.
Chop onion, garlic and chili finely.
Heat a BIG pan with coconut oil or olive oil.
Add chicken, garlic, onion and chili.
Let it all get some nice color.
Add coconut milk, green curry and stock cube, stir around and let it simmer for about 5-10 minutes.
Chop the rest of the vegetables and add them to the curry when there is just a few minutes left for the rice to boil, this will make them hot but still crunchy.

8 portioner
1 kilo kycklingbröst
1 vitlöksklyfta
1 lök
1 chili
2 burkar kokosmjölk
1 msk gröncurry pasta
1 kycklingbuljongtärning
500 g färsk broccoli
1 näve vårlök
1 gul paprika
1 burk böngroddar
Salt

Koka ris enligt anvisningarna på paketet.

Skär kycklingen i små bitar.
Finhacka lök, vitlök och chili.
Hetta upp en stor wokpanna med olivolja eller kokosolja.
Tillsätt kyckling, lök, vitlök och chili.
Låt det fräsa en stund och få lite fin färg.
Tillsätt kokosmjölk, grön curry och buljong.
Låt grytan småkoka i 5-10 minuter.
Hacka resten av grönsakerna och tillsätt dem till grytan när riset är nästan klart. Detta kommer leda till att grönsakerna blir varma men fortfarande härligt krispiga.

IMGP2474 (640x424)

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s