Salmon wok – Laxwok

Hi! It’s been a long and lazy (and not to forget warm, finally spring has arrived in Sweden) weekend, but now it’s time to head back to work. We had an amazing weekend with lots of good, heavy food like potato gratin and meat so it feels nice to start this week off with something lighter and fresh. First out is this lovely salmon wok. Very easy and quick to make and perfect when you’re in for a lighter option.

Hej! Det har varit en lång och lugn (och icke att förglömma varm, våren är äntligen här) helg, men nu är det dags att återgå till jobbet igen. Vi hade verkligen en underbar helg med massa god mat, ganska tung mat så som kött med potatisgratäng så därför känns det rätt skönt att starta veckan med lite lättare och fräshare mat. Först ut, i riktningen fräscht, är den här otroligt goda och snabblagade laxwoken.

apr 22 002 (640x424)

4 portions
250 g glass noodles
500 g salmon
1 tbsp. coconut oil
1 tbsp. sesame oil
500 g fresh broccoli
1 chili
1 leek
3 carrots
1 can bean sprouts
1 can bamboo shoots

Put the glass noodles in a big bowl with water.
Chop the salmon into chunks.
Chop the broccoli into chunks and finely chop the chili.
Heat coconut oil and sesame oil in a wok.
Add broccoli and chili and let it cook until the broccoli gets some nice color.
Peel and chop carrots and chop the leek.
Add the salmon and let it cook for about 3 minutes, the fish should almost be done.
Add the rest of the ingredients and just stir around so everything gets heated.
Serve with soy sauce and sweet chili sauce on top!
Grab a big fork and enjoy!

apr 22 004 (640x424)

4 portioner
250 g glasnudlar
500 g lax
1 msk kokosolja
1 msk sesamolja
500 g broccoli
1 chili
1 purjolök
3 morötter
1 burk böngroddar
1 burk bambuskott

Lägg nudlarna i en skål med kallt vatten.
Skär laxen i kuber.
Skär broccolin i mindre bitar och finhacka chilin.
Hetta upp kokos- och sesamolja i en wokpanna.
Tillsätt broccoli och chili och woka tills broccolin har fått fin färg.
Skala och skiva morötterna fint, skiva purjolöken.
Tillsätt laxen till woken och woka i ca 3 minuter, laxen ska bli nästan klar.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt det wokas till nudlarna har mjuknat och alla ingredienserna hettats upp.
Servera med soja och sweetchilisås på.
Ta en stor gaffel, hugg in och njut!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s