Pasta with mushrooms, garlic and parsley – Pasta med champinjoner, vitlök och persilja

You might think that I’ve gone totally vegetarian, I haven’t. I just happen to enjoy a good vegetarian meal a lot. I guess it’s mainly out of environmental concerns, a bit of health concerns, but overall I think that we consume way more meat than we have to, which isn’t too great for mother nature. I’m not going to make a whole speak about this, so let’s just enjoy this L.O.V.E.L.Y plate of pasta instead!

Ni kanske tror att jag har gått och blivit vegetarian, det har jag inte. Jag tycker bara väldigt mycket om riktigt god vegetarisk mat. Jag antar att det delvis beror på miljöaspekter, lite av hälsoskäl, men kanske främst av det faktum att vi äter mycket mer kött än vad vi behöver, vilket inte är särskilt bra för vår moder jord. Jag tänker inte hålla ett helt tal om detta, så låt oss istället bara njuta av denna U.N.D.E.R.B.A.R.A tallrik med pasta!

apr 15 009 (640x424)

4 portions
500 g fresh pasta (not dried, I don’t know what it’s called?)
250 g mushrooms
2 cloves of garlic
1 onion
about 1/5 cup parsley
3 carrots
1 cup cream
2/5 cup water from the pasta
Salt and pepper
Olive oil

Finely slice the mushrooms, finely chop the onion and crush the garlic.
Finely chop the parsley and peel the carrots, continue to peel them to make “pasta slices” of them.
Fry the mushrooms in a pan with olive oil, when it’s starts to get a nice golden color, add the onion and garlic and let it fry until soften.
Add the cream and season with salt and pepper.
Boil the pasta according to instructions.
When there is one minute left for the pasta to boil, add the carrots.
Let the pasta and carrots drain, but save 2/5 cup water for the sauce.
Put the pasta back to the pot and add water, sauce and parsley.
Mix it up and serve immediately.

apr 15 007 (640x424)

4 portioner
500 g färsk pasta
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 lök
½ dl persilja
3 morrötter
2 ½ dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Olivolja
1 dl pastavatten

Skiva svampen, finhacka löken och pressa vitlöken.
Finhacka persiljan och skala morrötterna, fortsätt sedan att skala dem så att du får långa strimlor.
Stek svampen i en panna med lite olja till dess att den fått fin färg.
Tillsätt lök och vitlök, fräs i några minuter.
Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
När 1 minut återstår av koktiden, tillsätt morrötterna och låt dem koka med.
Häll av pastan och morrötterna men spara 1 dl av vattnet.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och häll ner såsen, pastavattnet och persiljan.
Blanda väl och servera direkt!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s