Gratinated portabello – gratinerad portabello

Hi guys! Hope you had a great weekend, mine was packed with job! First out this week is a recipe that is vegetarian, easy and quick to make and that tastes delicious! Can’t be any better, can it? Well, I guess some of you prefer meat in your meals, but I have to say that portabello mushrooms are very meaty in their texture so I promise you that you won’t miss it! So, if you ever thought about a veggie meal for this week, this is the one, and for you who don’t even hesitate, this is a kick ass recipe!

apr 07 032 (640x424)

Hej på er! Hoppas att ni hade en toppen helg, min var dessvärre full med jobb, men så är det ibland! Först ut den här veckan är ett vegetariskt recept som är enkelt och snabbt att göra och så smakar det dessutom underbart! Kan inte bli mycket bättre än så va? Okej, jag vet att några av er där ute inte riktigt gillar tanken på att skippa köttet en måltid, men jag måste säga att detta är ett recept där ni inte kommer att sakna det. Svampen är så pass köttig i konsistensen så att måltiden känns komplett, även om köttet inte ligger på tallriken. Så om ni har funderat över ett vegetariskt recept den här veckan så är detta utmärkt!

3 portions
6 portabello mushrooms
250 g ricotta
1 shallot, finely chopped
About 1 cup finely chopped spinach
Salt and pepper
About 100 g grated parmesan or other tasty cheese

Side salad for serving

Lay the mushrooms with the top down in a oven tray.
Blend the other ingredients, not the parmesan, in a bowl until it’s mixed well.
Taste and season with salt and pepper.
Take the filling and put it in the mushrooms.
Sprinkle over grated parmesan on top and then cook you mushrooms in the oven for about 15 minutes in 200 degrees Celsius, or until golden.

apr 07 033 (640x424)

apr 07 034 (640x424)

3 portioner
6 portabello svampar
250 g ricotta
1 schalottenlök
2 – 2 ½ dl finhackad spenat
Salt och peppar
Ca 100 g riven parmesan eller annan smakrik ost

Sallad till servering

Lägg svampen med hattarna nedåt i en ugnssäker form.
Blanda de övriga ingredienserna i en skål, förutom parmesanen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg fyllningen i svamparna och strö sedan över den rivna parmesanen.
Tillaga svamparna i mitten av ugnen i 15 minuter i 200 grader.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s