Chewy chocolate cookies – Sega chokladsnittar

Our Saturday was a really lazy day, which I didn’t mind at all. But, to make us a little bit activated we decided to go for a walk in the sun with my boyfriend family and their little dog. A walk which of course had a higher purpose, lunch in the forest with the sun shining on our faces. Since I know that there would be coffee involved I couldn’t resist baking something to accompany that cup. I went for chewy chocolate cookies. They were finished in a second!

mar 23 017 (640x424)

I lördags så hade vi en riktig slappedag, vilket inte var mig emot. Men, för att aktivera oss något så bestämde vi oss för att gå en runda i solen med min sambos familj och deras lille vovsing. En promenad som självklart hade ett mycket större syfte, nämligen lunch i skogen med solen strålar i våra ansikten. Eftersom jag visste att det skulle finnas en och till och med två termosar med kaffe nedpackat så kunde jag inte motstå att baka något gott att ha till. Jag bestämde mig för härligt sega chokladsnittar. De tog slut på en sekund.

35-40 cookies
200 g butter
1 cup sugar
3 tbsp. syrup
4 tbsp. cacao powder
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
almost 2 cups flour

1 egg
Confectionary sugar

Put all ingredients in a bowl and mix it together with your hands.
Make 3-4 long sausages out of the cookie dough.
Place on an oven tray with greaseproof paper and flatten them just a bit.
Brush with a beaten egg and sprinkle over some confectionary sugar.
Bake in the middle of the oven for about 13 minutes in 200 degrees Celsius.
Let them chill for just 5 minutes and then slice them up into pieces.
Let them chill down completely before grabbing one, I know, freaking crazy hard.

mar 23 013 (640x439)

mar 23 014 (640x424)

35-40 chokladsnittar
200 g smör (jag använde faktiskt bregott (i brist på annat) och det blev super!)
2 ½ dl socker
3 msk sirap
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl

1 ägg
Pärlsocker

Blanda samman alla ingredienserna i en skål med händerna.
Forma 3-4 långa korvar av degen.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till något.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Baka i mitten av ugnen i ca 13 minuter i 200 grader.
Låt svalna något, ca 5 minuter, innan du skär upp dem i snittar.
Låt svalna helt innan du tar för dig, ja, jag vet, helt jäkla omöjligt!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s