Minestrone soup – Minestronesoppa

During a cold and snowy day, like we had yesterday, nothing tastes better than a big bowl of minestrone with some homemade bread. So that’s what I did for dinner. The rolls was a result from last week’s baking session, so they were just picked out from the freezer and heated in the oven for a couple of minutes. The soup demanded some chopping but was well worth it!

Under en kall och snöig dag, som gårdagen, så smakar få saker bättre än en stor skål med minestronesoppa tillsammans med en hembakt fralla. Så det är precis vad jag snodde ihop till middag. Frallorna var ett resultat av förra veckans bakning så de tinade jag bara några minuter i ugnen. Soppan krävde en hel del hackande, men det var helt klart värt det!

mar 18 019 (640x424)

4 portions
1 onion
2 cloves garlic
Olive oil
5 small potatoes
2 carrots
1 zucchini
½ leek
1 can peeled tomatoes
1 tsp dried basil
1 tsp dried oregano
½ tsp salt
¼ tsp black pepper
a pinch of sugar
1 stock cube (vegetable)
150 g mini pasta
200 g cooked beans (rinsed)
½ gallon of water (8 ½ cup)

Peel and chop onion, garlic, potatoes and carrots, the last two into small cubes.
Heat some olive oil in a big sauce pan and fry the vegetables for some minutes.
Chop the zucchini into cubes and slice the leek. Add to the pan.
Fry 2 minutes.
Add the canned tomatoes and part them into smaller pieces with a scissor.
Add water, stock cube and all spices.
Let the soup simmer for about 10 minutes.
Add the pasta and let it boil for another 4-5 minutes or until the pasta is done.
Add the rinsed beans and season with more salt and pepper if needed.
Serve with some parmesan and homemade bread.

mar 18 022 (640x423)

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
5 små potatisar
2 morrötter
1 zucchini
½ purjolök
1 burk skalade, hela tomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
en nypa socker
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
150 g minipasta
200 g kokta bönor (sköljda)
2 liter vatten

Skala och hacka lök, vitlök, morrötter och potatis, de två senare till små kuber.
Hetta upp lite olivolja i en stor gryta.
Fräs grönsakerna i några minuter.
Skiva purjolöken och skär zucchinin i kuber. Tillsätt till kastrullen.
Fräs i ytterligare 2 minuter.
Häll i tomaterna och klipp sönder dem i mindre bitar.
Häll på vatten, buljongtärning och alla kryddor.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Tillsätt pastan och låt koka i ytterligare 4-5 minuter.
Tillsätt de sköljda bönorna och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med parmesan och nybakat bröd.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s