Tabbouleh Bulgur with vegetables – Tabbouleh Bulgur med grönsaker

To my zucchini pancakes, that I told you about yesterday, I served a tabbouleh and a fresh yoghurt dressing. Perfect complements to the delicious pancakes if you ask me! It’s also very easy to make and I would argue that this side dish would be perfect to all summer barbeques since it would be just lovely to a piece of grilled pork or beef for that matter. So, if you don’t feel like going all veggie, try this out to a nice piece of meat, which would be great!

mar 12 019 (640x423)

Till mina zucchiniplättar som jag berättade om igår serverade jag en tabbouleh och en fräsch yoghurt dressing. Perfekta komplement till de urgoda plättarna om ni frågar mig. Det är också väldigt enkelt att göra och så skulle jag vilja påstå att denna sidorätt även skulle passa perfekt till sommarens grillkvällar! Det är verkligen perfekt att ha till en grillad köttbit så om du inte känner för att göra en helt vegetarisk måltid så har du där en annan toppen kombination.

4 portions
4/5 cup bulgur
½ tsp salt
5 tomatoes
½ cucumber
1 cup chopped, fresh parsley
1 handful fresh menthe
4 tbsp lemon juice
1/5 cup olive oil
Salt and pepper

Boil the bulgur according to the instructions on the package.
Chop tomatoes and cucumber finely.
Chop parsley and menthe.
Mix together bulgur, vegetables, herbs, lemon juice, olive oil and season with salt and pepper.
This dish will be even better if you let it rest in the fridge for a while before serving, with other words a perfect dish to prepare in advance before your guests are coming over!

Lime dressing
4/5 cup yoghurt
1 lime
Honey

Salt and pepper
Put the yoghurt in a bowl.
Add zest from the lime and juice from about half.
Add honey, salt and pepper to taste.

mar 12 016 (640x424)

4 portioner
2 dl bulgur
½ tsk salt
5 tomater
½ gurka
3 dl färsk persilja
1 handfull färsk mynta
4 msk citronsaft
½ dl olivolja
Salt och peppar

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka tomater och gurkan.
Finhacka persilja och mynta.
Blanda samman allt i en skål och smaka av med salt och peppar.
Tabbouleh blir bara bättre av att få stå ett tag i kylen innan servering så med andra ord är det en perfekt rätt att förbereda innan gästerna kommer.

Limedressing
2 dl yoghurt
1 lime
Honung
Salt och peppar

Häll yoghurten i en skål.
Tillsätt rivet limeskal och saft från halva limen.
Smaka av med honung, salt och peppar.

One thought on “Tabbouleh Bulgur with vegetables – Tabbouleh Bulgur med grönsaker

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s