Hot cutlets – Heta kotletter

An easy meal to make? Yes of course I can hand it to you! Hot cutlets, tender meat, heavenly sauce and easy to make, sound too good to be true? It’s not, actually! The only thing this recipe requires is time, but not your time, time in the oven. So, if you get home and the food isn’t needed to be on the table right away this is a perfect recipe. Just toss together the sauce, pour it over the cutlets and scuff them into the oven together with a tray with potato wedges, then you may do whatever you like! Read a book, clean your home, play with your kids or write a novel!

En enkel rätt att laga? Absolut, jag ska ge er det! Heta kotletter, mört kött, underbar sås och enkelt att göra, låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Det enda som det här receptet kräver är tid, men inte din tid, utan tid i ugnen. Så om du kommer hem och inte behöver ha maten på bordet direkt så är detta perfekt! Bara släng ihop såsen och häll den över kotletterna, släng in formen i ugnen tillsammans med en plåt klyftpotatis och sen kan du göra vad du känner för! Läs en bok, städa hemmet, lek med barnen eller skriv på en novell.

mar 12 012 (640x424)

6 portions
6 cutlets or chicken breast
1 onion
Salt and pepper
Season the cutlets with salt and pepper and put them in a form. Chop the onion into thin slices and put it on the meet.

Now, let’s make the sauce!
1 ¾ cup créme fraiche
1 ¼ cup cream or milk (or a blend of the two)
1/4 cup chinese soy
2 tsp sambal oelek (or more, depending on how hot you like it to be)

Mix the ingredients together and pour over the meet. Put the form in the oven for about 1 1/2 hour in 175 degrees Celsius.
Serve with potato wedges and a fresh salad.

mar 12 010 (640x424)

6 portioner
6 kotletter eller kycklingfiléer
1 lök
Salt och peppar

Krydda köttet med salt och peppar och lägg dem i en form. Hacka löken fint och lägg den över köttet.

Såsen!
4 dl crème fraiche
3 dl grädde eller mjölk (eller lite av varje)
½ dl soja
2 tsk sambal oelek, eller mer om du vill ha det riktigt starkt

Blanda samman ingredienserna till såsen och häll det över köttet. Tillaga i ugnen i 1 ½ timme i 175 grader.
Servera med klyftpotatis och en fräsch sallad.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s