Flying Jacob – Flygande Jacob

When we’re already going on the easy chapter this week I thought that it isn’t more than fair to show you another easy peasy recipe! This is very tasty, one of my favorites and it got a funny name. I almost think that I’ll have it for dinner in the near future again, but no, it will have to wait for some more days before I repeat it. Today I’m actually cooking up salmon for dinner, according to a recipe that my grandfather gave me. He is gone since 5 years now, but we were very close and I really can’t stop thinking about him, which is why I cooked up grandfathers salmon for dinner tonight. He was the best chef I’ve ever met, but I’ll tell you more about that another day and of course give you his tips for a perfect salmon. Now, back to the beginning, flying Jacob! Funny name indeed, but delicious, worth to mention. And no, it ain’t a real Jacob in the pan, it’s actually chicken, so chill down! You find my recipe here.

När vi ändå är inne på det enkla spåret den här veckan så tycker jag att det är på sin plats med en liten påminnelse om något mycket lättlagat och gott! Flygande Jacob! Det är en av mina favoriträtter, superenkel och väldigt god! Ska nog allt ta och laga den väldigt snart igen, eller nej, nu får den vänta ett tag… Just idag lagar jag faktiskt något helt annat nämligen lax efter min morfars recept. Har gått och tänkt på min underbara morfar hela veckan, vilket bidrog till att hans mat idag får pryda tallriken. Trots att han gick bort för snart 5 år sedan är minnena av honom starka och så var han ju dessutom den bästa kocken jag träffat, men mer om det och lax receptet en annan gång! Här har ni receptet på den superenkla och goda Flygande Jaboben!

feb 27 011 (640x424)

4 portions
3 chicken breast
Paprika powder
Cayenne pepper
Salt and pepper

1 1/2 – 2 cups cream
1/5 cup chili sauce
Salt and pepper

3 bananas

Season the chicken breast with the spices, take equal parts of them all and make sure that you season them well. Cook them in the oven for about 30 minutes in 175 degrees Celsius or until done.

Whip the cream until it’s pretty firm. Blend it with spices and chili sauce, taste to make sure that you’re satisfied with the spiciness.

Cut the cooked chicken breasts into slices. Put them in the bottom of a form.
Slice the bananas and lay the slices on top of the chicken.
Spread out the chili cream on top of that and cook for about 10 minutes in 200 degrees Celsius.
Serve with some nice vegetables and rice.

feb 27 010 (424x640)

4 portioner
3 kycklingfiléer
Paprikapulver
Cayennepeppar
Salt och peppar

Ca 4 dl vispgrädde
½ dl chilisås
Salt och peppar

3 bananer

Krydda kycklingen med lika delar av kryddorna, ganska så mycket. Tillaga dem sedan i ugnen i 30 minuter eller till dess att de är klara i 175 grader.

Vispa grädden ganska hårt och smaksätt med chilisås, salt och peppar. Smaka av för att se till så att du är nöjd med mängden chilisås.

Skiva upp de tillagade kycklingfiléerna och lägg dem i bottnen på en form. Lägg skivad banan ovanpå och sprid sist ut chiligrädden överst. Tillaga i ca 10 minuter i 200 grader.
Servera med grönsaker och ris.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s