Fish cakes with spinach crème – Fiskkakor med spenatcrème

Hi! As promised I’ll deliver something that’s a bit mind blowing today. This fish recipe is the best one I happen to own. It’s so amazing that I couldn’t focus on anything else than saying mmmmm, mmmm, mmmm the day before yesterday. Even my boyfriend who is pretty hard when it comes to fish delivered some “mmm”s now and then during our dinner. Isn’t that the best grade ever? I think so! Don’t miss out on this, it’s too good for that!

Hej på er! Som jag lovat så ska jag ge er ett recept som kommer få er att trilla av stolen idag. Det är ett fiskrecept och det är faktiskt det bästa som jag har i mina ägor. Det är så himla gott så att jag inte kunde fokusera på något annat än att säga, mmmm, mmm, mmm, i förrgår. Till och med sambon, som är ganska svårflörtad när det kommer till fisk, gav ifrån sig några mmm’s under middagen. Är det inte det bästa betyget man kan få? Jag tror det! Så missa inte detta dunderrecept, det är för bra för det!

feb 27 001 (640x423)

4-6 Portions
600 white fish, like cod
4 tbsp. room tempered butter
1 ½ tbsp. potato flour
1 cup cream
2 eggs
1/5 tsp nutmeg
1 tsp salt
½ tsp white pepper

Put all ingredients into a mixer or food processor and mix it for just a second. It doesn’t need to be completely smooth.
Heat some butter in a pan and click out the batter with a spoon. Fry for some minutes on each side.
Serve the fish steaks with potatoes, grated carrots and the sauce below.

Spinach crème
1 clove garlic
2 tbsp. spinach
3 tbsp. chives
2 tbsp. parsley
1 tsp mustard
1/5 tsp cayenne pepper
4/5 cup crème fraiche
2/5 tsp salt
1/5 tsp white pepper

Put everything into a mixer without the crème fraiche, salt and pepper. Mix for some seconds and then take the blend and put it in a bowl. Add crème fraiche, salt and pepper and stir gently until it’s all mixed.

feb 27 003 (640x424)

4-6 portioner
600 vit fisk, t.ex. torsk eller kolja
4 msk rumsvarmt smör
1 ½ msk potatismjöl
2 ½ dl vispgrädde
2 ägg
1 krm muskotnöt
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar

Lägg alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och kör i några få sekunder. Det gör inget om smeten inte är helt jämn.
Hetta upp en panna med en klick smör och klicka sedan ut fisksmeten i pannan. Stek fiskkakorna i några minuter på varje sida.
Servera fisken med kokt potatis, rårivna morrötter och spenatkrämen nedan.

Spenatcrème
1 vitlöksklyfta
2 msk tinad spenat
3 msk gräslök
2 msk persilja
1 tsk senap
½ krm cayennepeppar
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Kör allt utom crème fraiche, salt och peppar i en mixer tills du har en ordentlig blandning. Lägg sedan blandningen i en skål och häll i crème fraiche, salt och peppar. Rör försiktigt tills allt är ordentligt blandat.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s