Love Goody 2.0 – Kärleksmums 2.0

As promised, here it is! The more child friendly version of “Love goody”. This my friends is the best recipe of these lovely, delicious, dangerous and cute cakes. Do I have to tell you that I can’t get enough of these ones again? Well then here you go, I CANT GET ENOUGH. Oh, they are soooo good. My mother will be a happy lady when she gets these fellows later tonight!

feb 21 003 (640x424)

Som jag lovade, här är det! Det mer barnvänliga receptet på våra älskade kärleksmums. Det här mina vänner är det bästa receptet som finns på dessa underbara, goda och farliga söta kakorna. Måste jag berätta att jag inte kan få nog av dem igen? Okej, här har ni, JAG KAN INTE FÅ NOG. Åh, de är sååååå goda. Min mamma kommer bli en lycklig dam när hon får dessa sötingarna ikväll när vi kommer på besök!

Batter
5 eggs
1 ¾ cup sugar
2 cup flour
3 tsp baking powder
2 tsp vanilla sugar
1 pinch salt
2/5 cup cacao powder
4/5 cup water
300 g butter

Frosting
110 g butter
½ cup strong coffee
1/3 cup cacao powder
2 ¼ tbsp. vanilla sugar
3 1/5 cup icing sugar

Garnishing
Grated coconut or sprinkles

feb 21 009 (640x424)

Preheat the oven to 200 degrees Celsius.
Put greaseproof paper in an oven tray.
Melt the butter.
Whip eggs and sugar white and fluffy.
Mix all the other dry ingredients in a bowl and then gently add them to the eggs.
Add melted butter and water and stir until your batter is well blended.
Pour the batter into the form and then bake it in the oven for about 10-15 minutes.
Let it cool just a bit before adding the frosting.

Melt the butter in a sauce pan. Add the other ingredients and stir until you get a smooth blend. Pour over the cake and then sprinkle over some grated coconut or some sprinkles.

feb 21 015 (640x424)

Smet
5 ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl kakao
2 dl vatten
300 g smör

Glasyr
110 g smör
1 1/5 dl starkt kaffe
¾ dl kakao
2 1/4 msk vaniljsocker
7 1/2 dl florsocker

Garnering
Kokosflingor eller strössel

feb 21 005 (640x424)

Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en egen skål och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt smält smör och vatten, rör till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan och grädda i ca 10-15 minuter.
Låt kakan svalna en liten stund innan du har på glasyren.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Bred glasyren över den kakan och strö över kokos eller strössel.
Ställ kallt en stund så att glasyren stelnar och skär sedan upp kakan i rutor.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s