Savoy cabbage – Gräddkokt savoykål

A perfect complement to any kind of fish or why not to our Swedish meatballs, here it is! This is cream cooked savoy cabbage and OMG it’s good! I love cabbage of any kind and I’m also a sucker for both broccoli and Brussels sprouts and I would like to say that this taste something in between these sorts of vegetables. It’s well worth a try and a good substitute to any kind of carbs if you try to avoid those things.

Ett perfekt komplement till vilken fisk som helst eller varför inte till vanliga köttbullar, här är det! Det är gräddkokt savojkål och gud så gott det är! Jag älskar alla sorters kål och likväl tycker jag mycket om både broccoli och brysselkål och savojkålen tycker jag smakar något mitt emellan allt det här. Det är verkligen väl värt ett försök och dessutom är det ett utmärkt substitut till olika sorters kolhydrater om det nu är något som ni försöker undvika.

feb 18 009 (640x423)

1 cup cream
¼ savoy cabbage
Salt and pepper
Perhaps some thickening
Optional: ¼ cup white wine to give it something extra

Chop the cabbage into shreds. Bring the cream to boil (and wine if you decide to go with that) and then add the cabbage. Let it cook for about 5 minutes and then season it with salt and pepper. Thicken to preferable consistency.

3 dl grädde
¼ savoy kål
Salt och peppar
Redning
Valbart: ¾ dl vitt vin för att ge kålen lite extra skjuts

Strimla kålen. Koka upp grädden (och vinet om du väljer att ha i det) och lägg sedan i kålen. Låt det koka i 5 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Red till önskad konsistens.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s