Chicken stew with tarragon and dijon – Kycklinggryta med dijon och dragon

Last week I made this delicious chicken stew that was finished in a flash. It was so good that we literally fought about the leftovers and I was sad to see that we didn’t have any rice left Saturday morning when I was about to make my lunchbox for work… Anyway, this is the best grade anything can get I think so what are you waiting for? Make it.

Förra veckan gjorde jag en underbart god kycklinggryta som tog slut på ett ögonblick. Det var så god så att vi bokstavligt talat slogs om resterna och jag grymtade ledsamt till i lördags morse när jag stod och skulle göra lunchlådan till jobbet och såg att riset var slut… Hur som helst så är nog detta det bästa betyget mat kan få så vad väntar ni på? Dags att laga mat!

feb 18 002 (640x424)

4 portions
About 1 kilo chicken, I used beasts, but you can use other parts if you rather like that
2 cloves of garlic
250 g mushrooms
1 stock cube
1 cup water
1 cup cream
2 tbsp. Dijon mustard
1 tbsp. tarragon
Thickening

If you use a whole chicken, cut it into pieces, if you use breasts you may cut them into chunks and if you use other parts, make them smaller.
Slice the garlic and cut the mushrooms into fourths.
Fry the chicken parts in some olive oil and add the sliced garlic. When browned, put it all in a big sauce pan.
Fry the mushroom in some olive oil as well, and then add it to the sauce pan.
Add stock cube, water and cream and let it boil gently for about 30-40 minutes.
Taste with salt, pepper, tarragon and mustard. Thicken the stew if you feel like.
Serve with rice.

feb 18 008 (640x415)

4 portioner

Ca 1 kilo kyckling, använd hel, bitar eller filéer
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kycklingbuljongtärning
2-3 dl vatten
2 ½ dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk dragon
Redning

Om du använder en hel kyckling, stycka den, använder du filéer kan du skära dem i bitar.
Skiva vitlöken och skär champinjonerna i fjärdedelar.
Bryn kycklingen i lite olja tillsammans med vitlöken, lägg sedan över i en kastrull.
Fräs champinjonerna i lite olja och lägg sedan ner dem i kastrullen.
Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt småkoka i ca 30-40 minuter.
Smaka av grytan med salt, peppar, dijon och dragon. Red till önskad konsistens.
Servera med ris.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s