Pulled pork

Okey guys, this isn’t news but it’s incredibly delicious. I j.u.s.t. c.a.n’t. g.e.t. e.n.o.u.g.h. You now this tender meat with gorgeous flavors that takes you to another planet, placed in a freshly baked pita bread or any other kind of bread for that matter, with a lot of vegetables and a fresh yoghurt seasoned with garlic. I can almost see you smiling right now! And yes, this is the feeling you get while eating my delicious pulled pork. Can’t say it enough times. Try it. Try it. Try it. I love it!

Okej, mina damer och herrar, det här är inga nyheter med det är sanslöst gott. J.a.g. k.a.n. i.n.t.e. f.å. n.o.g. Du vet, mört kött med underbar smaksättning som tar dig till en annan planet, placerat i ett nybakat pitabröd eller vilket annat gott bröd som helst, med en massa fräscha grönsaker och en härlig vitlökssås. Jag kan nästan se era leenden just nu! Och ja, det är precis den här känslan man får när man äter den här underbara pulled porken. Jag kan inte säga det nog. Testa. Testa. Testa. Jag älskar det!

feb 10 019 (640x424)

2 kilos of pork
Spices to rub into the meet
Paprika
Chili
Cayenne pepper
Black pepper

My “barbecue sauce”
When the meet got 2 hours left in the oven, I usually put on my barbecue sauce.

Blend together the following
1 dl of Chinese soya
1/2 dl of honey
2 cloves of pressed garlic
1/2 dl of olive oil
1-3 tbs of sambal oelek (depending on how hot you like it)
About 1/2 dl of BBQ seasoning (grillkrydda in swedish)

The reason why I don’t use salt in the rub is because it will cause the meet to retract and it may become ductile. But don’t you worry, the marinade or glaze if you like, contains salt, so the taste will be there at the end!

Use the same amount of every spice to cover the meet, then put the meet in the refrigerator and let it marinate overnight (if you don’t got the time, skip this part and just send it directly into the oven, but I highly recommend you to do this).

The day after you put the meet in the oven, at about 125 degrees Celsius and cook it for at least 5 hours. The longer you let the meet stay in the oven the more tender it gets. But if you plan to let it cook for, let’s say 7 hours, put down the temperature just a bit.

feb 10 017 (640x424)

2 kilo fläskkött (fläskkarré i bit)
Kryddor att gnida in köttet med
Paprika
Chili
Cayennepeppar
Svartpeppar

Min barbequesås
När köttet har två timmar kvar i ugnen slänger jag ihop den här barbequesåsen och häller över den över köttet.
Blanda samman
1 dl kinesisk soya
½ dl honung
2 vitlöksklyftor pressade
½ dl olivolja
1-3 tsk sambal oelek, beroende på hur starkt du vill ha det
ca ½ dl grillkrydda

Anledningen till varför jag inte använder något salt i rubben är för att det leder till att köttet drar ihop sig och därmed inte blir like mört och härligt. Men var inte oroliga, det är salt i marinaden så för er som älskar salt så kommer det, jag lovar.

Använd samma mängd av alla kryddorna och täck köttet med det, låt sedan köttet marinera i kylen över natten (har ni inte tid, skicka in den direkt i ugnen, men det lönar sig att låta den marinera!).

Dagen efter sätter du in köttet i ugnen i ca 125 grader och låter den tillagas i minst 5 timmar. Desto längre du kör den desto bättre blir det. Men glöm inte bort att dra ner temperaturen något om du till exempel bestämmer dig för att köra den i 7 timmar.

feb 10 016 (640x424)

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s