Overnight breakfast rolls – Nattjästa morgonfrallor

Since my boyfriend’s brother came on a visit this weekend I made some breakfast rolls for them to Sunday morning. I’ve been blogging about these fellows before, at the end of the summer I guess, but I think that’s it about time to give you a reminder since they are so easy to make and delicious as well.

They might look ambitious and you might want you’re guest too think so, but the truth is that they are made in just a few minutes and who doesn’t like that! And by the way, if you like them to be healthier use wholegrain flour and add some seeds, nuts or dried fruit! Just try it out!

Eftersom min sambos lillebror var på besök I helgen så gjorde jag lite frukostfrallor till söndagsfrukosten. Jag har bloggat om dessa söta frallorna förut, i slutet av sommaren tror jag, men jag tycker att det är på tiden med en påminnelse eftersom de är så otroligt enkla att göra och riktigt goda!

aug 5 017 (640x480)

De kanske ser väldigt ambitiösa ut och det är kanske precis vad du vill att dina gäster ska tro, men jag ska berätta sanningen och det är att det bara tar ett par minuter att göra dem och vem gillar inte det! Och förresten, om du vill ha dem lite mer hälsosamma använd fullkornsmjöl och tillsätt lite fröer, nötter och torkad frukt! Det är bara att prova sig fram.

Prepare the rolls the night before
Ingredients for 8 – 10 rolls

25 g yeast
1 ¼ cup cold water
2 tbsp. oil
1/2 tsp salt
1/2 tbsp. sugar
1/2 egg (use the rest the in the morning to brush the rolls with before bake them)
3 – 3 2/5 cup flour

Crumble the yeast into small pieces and blend it with milk and oil. Add the egg, and then the rest of the ingredients. Knead the doug for about 10 minutes (this will get them light and fluffy) and then make 8-12 rolls out of it, depending on how big you like them to be.
Put the rolls on a oven tray and cover them with a kitchen towel. Put the tray in the fridge over night (8 hours or more).

In the morning you brush the rolls with the leftover egg and put them in the oven for about 10 minutes in 225 degrees celcius.

aug 07 012 (640x480)

Förbered frallorna kvällen innan
Ingredienser för 8-10 frallor

25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
½ tsk salt
½ msk socker
½ ägg (använd resten på morgonen för att pensla frallorna med)
7-8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen i 10 minuter i maskin, 15 minuter för hand. Det kommer att göra bullarna lätta och luftiga. Ta ut degen på bakbord och gör sedan 8-10 frallor av den, beroende på hur stora du önskar dina frallor.
Lägg frallorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ sedan in den i kylen med en handduk över. Låt plåten stå i kylen över natten, eller i minst 8 timmar.

På morgonen tar du ut frallorna ur kylen och penslar dem med ägget som blev över. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10 minuter i 225 grader.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s