A fresh salad – En fräsch sallad

I had some leftovers in the fridge a couple a days ago, and if there is something that I can’t stand it is tossing away good, eatable food. So, with this as no option I let my creativity get started. From the main things I had, which was romaine lettuce, cooked chicken and feta cheese, I did this nice, fresh salad, which turned out to be delicious. It so easy to use leftovers if you just take some time figuring out how they complement each other and then add some extra ingredients to make it a complete dish. Here you get some inspo at least, and don’t forget that it’s also money saving to make sure that all food in your home is eaten and not thrown away. Good for the environment, your wallet and your taste buds!

jan 13 027 (640x356)

Jag hade lite rester kvar i kylen för några dagar sedan, och om det finns något som jag avskyr så är det att kasta mat, bra, ätbar mat! Så, eftersom det inte var ett val så lät jag min kreativitet gå loss. De saker jag hade var romansallad, tillagad kyckling och fetaost, vilket tillsammans med lite andra ingredienser slutligen blev något så trevligt som den här fräscha salladen! Det är så enkelt att ta vara på resterna om man bara tar en extra minut för att fundera på hur produkterna kompletterar varandra och sedan tillsätter lite extra ingredienser för att se till så att man får en komplett måltid. Här har ni lite inspiration åtminstone, och glöm inte bort att du dessutom sparar pengar på att äta upp maten och låta bli att kasta den. Bra för miljön, din plånbok och dina smaklökar!

A few portions
1 romaine lettuce
About 250 g cherry tomatoes
½ cucumber
1 paprika
½ red onion
3 chicken legs, the meat
120 g bacon, fried in small pieces
1 package of feta cheese

(You can also add some vinegar or dressing, nut, seeds and other stuff you might find at home)

Chop the vegetables into nice sizes and put them in a bowl together with the meat from the chicken and the fried bacon. Crumble over the feta cheese and stir around until it all is well blended.
Serve the salad with my lovely focaccia!

jan 13 029 (418x640)

Ett par portioner
1 romansallad
1 ask körsbärstomater
½ gurka
1 paprika
½ rödlök
3 kycklinglår, köttet
1 pkt bacon, stekt i småbitar tills det är knaprigt
1 pkt fetaost

(Du kan även göra en vinäger eller dressing till salladen, liksom att tillsätta nötter, fröer och annat gott som du har hemma)

Hacka grönsakerna till lagom stora bitar och lägg i en skål. Tillsätt köttet från kycklinglåren likväl som den knaperstekta baconen. Smula över fetaosten och rör om tills allt är väl blandat.
Servera salladen med min goda focaccia!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s