Tips for New Year’s Eve – Tips till Nyårsafton

Times flies these times a year and tomorrow it’s New Year’s Eve! I can’t get it… Another year has passed and there a lot of things have happened during this time. I got a bachelor degree in economies, I’ve been on a bunch of job interviews and I’ve started this blog for example. Well, since my 2013 wasn’t the best year ever I think that what’s ahead can only be better! But, back to business. Since New Year’s Eve is tomorrow I’ll give you some tips about what to serve for dinner.

Tiden flyger förbi och imorgon är det nyårsafton! Jag kan knappt förstå det… Ännu ett år har gått och mycket har hänt i mitt liv. Jag har tagit en kandidatexamen i ekonomi, sökt och varit på flera jobb intervjuer och så har jag startat den här bloggen, bland annat. Hur som helst så var mitt 2013 ett helt okej år något som innebär att 2014 bara borde bli bättre! Men nu, tillbaka till det vi är här för. Eftersom det är nyårsafton imorgon så tänkte jag ge er några tips på vad ni kan servera för mat.

For starter I’m thinking about two different once. The first one is a bit more complicated, namely the gratin lobster and the second is far easier (and can be prepared today if you like) a pannacotta. The lobster is amazing and if you have time to do this, I can really recommend it. It’s one of my big favorites. The pannacotta is also good and the best thing is that you may change the seasoning and topping to your preferences, which I like a lot!

Till förrätt så tänkte jag mig två olika val. Den första förrätten är lite mer komplicerad att tillaga, nämligen gratinerad hummer, medan den andra är betydligt enklare (och dessutom kan förberedas redan idag om ni så önskar) en pannacotta. Hummern är verkligen fantastisk och har ni tid att göra detta så rekommenderar jag det verkligen. Det är en av mina största favoriter. Pannacottan är också väldigt god och det bästa med den är att du kan ändra smaksättning och topping helt efter dina preferenser, något som gör det till en toppen rätt!

nov 28 012 (424x640)

sep 30 013 (424x640)

Now we got to the main course. It’s always nice to serve some good meat with potato gratin and red wine reduction, that’s a safe and delicious card! The good thing with this dish is that the gratin and reduction can be prepared in advance so they only need to be heated when it’s time for dinner.
Another nice thing to serve is a good old pasta. And why not this one with pork, mushrooms and parsley. Extremely simple to make and soooo good! Or if you rather like to go veggo, try this delcious risotto with herbs and peas!

Till huvudrätt har jag också lite alternativ. Det första är en klassiker, kött, potatisgratäng och rödvinsreduktion, det kan liksom aldrig bli fel! Dessutom kan du lätt förbereda gratängen och reduktionen tidigare så att du bara behöver värma på dem när det är dags för servering. En annan rätt som är toppen och ur god är den här pastan med fläskfilé, svamp och persilja. Superenkel att slänga ihop och verkligen underbar! Eller, om ni hellre vill köra vegetariskt, varför inte testa den här härliga och fräscha risotton med ärtor och örter!

nov 28 020 (640x424)

okt 1 009 (424x640)

aug 26 017

okt 14 029 (640x424)

dec 10 008 (800x530)

And now, dessert! I think that this one is a bit hard since it’s so delicious with something rich in flavor, chocolate and cream, but this may be a bit too much after a starter and a main course, so I’ll give you to options, one that’s lighter and one that’s not. The lighter option is a semifreddo. You may season it with jam, chocolate, fruit or berries, candies and you name it. This way you can get the flavor you like the most as well as it’s a lighter option which won’t make you full after the other courses. The other dessert, the heavier one, is a toblerone mousse. It’s soooo good but don’t put too much mousse in each serving since it’s a bit heavy. It’s delicious to serve this mousse with some raspberry sauce (just heat some frozen raspberries and mix with some icing sugar).

Nu det sista, dessert! Jag tycker att det kan vara rätt knivigt att bestämma dessert eftersom jag själv älskar tunga mäktiga desserter (när man bara äter det) men då man ofta är väldigt mätt efter två rätter så kan det vara skönt med något lite lättare alternativ. Ett lättare alternativ är semifreddo. Du kan liksom förrätten smaksätta den helt efter dina önskemål, t.ex. med sylt, bär och frukt, choklad eller godis, bara fantasin sätter gränser här. Semifreddon är väligt lätt i konsistensen vilket gör den till ett bra alternativ om man har serverat tunga rätter tidigare. Vill man ändå satsa på något tyngre kan jag verkligen rekommendera tobleronemoussen! Den är så fantastiskt god och du kan göra den något lättare genom att servera lite mindre portioner och dessutom servera den tillsammans med en hallonsås som du enkelt gör på tinade hallon och lite florsocker.

dec 10 013 (800x530)

jonskär 2013 060 (640x424)

Now I hope that you get a wonderful New Year’s Eve with a lot of good food and a lot of laughter!

Nu hoppas jag att ni får en fantastisk nyårsafton med mycket god mat och många skratt!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s