Biscotti with almonds, orange and chocolate – Biscotti med mandel, apelsin och choklad

Today I’m catering for a Christmas mingle at my boyfriend’s business. I already shown you my gingerbreads and they will be served with some chèvre and stilton. There will also be some “lussekatter” (a real classic Swedish December recipe that I’ll share with you later this week), soft gingerbread (also coming up later this week), mandarins, candy and these little fellows, biscotti with almond, orange and chocolate. I think that it’s nice with some crunchy, not to sweet cookies on the table and these ones are perfect! It may be a bit too much Christmas with all the other parts I mentioned above, but these ones takes that feeling away since you can serve them any time a year and they absolutely give a fresh breath to the mingle. Hope you enjoy!

dec 17 008 (800x530)

Idag ska jag catera för ett julmingel hos min pojkväns företag. Jag har redan visat er pepparkakorna som kommer att serveras med lite chèvre och stilton. Det kommer utöver detta att finnas lussekatter (recept kommer senare i veckan), mjuk pepparkaka (även här kommer det ett recept senare i veckan), clementiner, godis och så dessa små söta biscottis med mandel, apelsin och choklad. Jag tycker det är härligt med något som är knaprigt och inte för sött och då är dessa perfekta! Det kan bli lite väl mycket jul med de sakerna som jag nämnde ovan och då är dessa perfekta att bryta av med och för att ge minglet en lite fräsch känsla. Våga testa!

About 25 biscotti’s – Ca 25 biscottis
200 g shelled almonds (200 g hel skalad sötmandel)
100 g dark chocolate, 70 % (100 g mörk choklad, 70 %)
1 3/4 cup flour (4 dl vetemjöl)
4/5 cup sugar (2 dl socker)
Peel from 1 orange (skal från 1 apelsin)
1 vanilla bean (1 vaniljstång)
¼ tsp baking powder (1/4 tsk bakpulver)
A pinch of salt (en nypa salt)
2 eggs (2 ägg)

dec 17 006 (800x530)

Chop the almonds and chocolate roughly and put them in a bowl. Split the vanilla, take out the seeds and put them in the bowl as well. Add all other ingredients to the bowl, without the eggs, and mix with a spoon. When the blend is well mixed add the eggs and knead the blend together with your hands. Form two rolls, put them on a greaseproof paper on an oven tray and flatten them just a bit. Bake in the middle of the oven for 25 minutes in 175 degrees Celsius.
When done, let the rolls cool for a few minutes before slicing them up to biscotti size. Spread the sliced biscotti’s over the paper and then dry them in the oven for another 25 minutes in 120 degrees Celsius.

Grovhacka mandel och choklad och lägg dem sedan i en skål. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna, lägg dem i skålen tillsammans med mandel och choklad. Tillsätt alla andra ingredienser till skålen, förutom äggen. Blanda runt väl. Tillsätt sedan äggen och knåda samman degen med händerna. Forma två rullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till något och grädda sedan i 25 minuter i 175 grader.
När rullarna är klara, låt dem svalna i någon minut innan du skär upp dem till biscottis. Sprid ut biscottisen över plåten och torka dem sedan i 25 minuter i ugnen i 120 grader.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s