Gingerbread – Pepparkakor

Gingerbread. Do I have to say more? It’s a MUST HAVE this time a year so, yes, I done some for Christmas celebrations. This recipe is really tasteful and easy to make. The only thing to remember is to make the dough one day ahead baking the cakes out of it since this will help bring out the fantastic flavors. A thing, well worth waiting for.

dec 17 002 (800x530)

Pepparkakor. Behöver jag säga mer? Det är ett MÅSTE så här års och nu har jag precis gjort min skörd till julafton! Detta recept är verkligen smakfullt och enkelt att göra. Det enda som man måste komma ihåg är att göra degen en dag innan man bakar ut den för att verkligen ta fram smakerna. En sak som är väl värd att planera för!

About 80 gingerbreads – Ca 80 pepparkakor
175 g room tempered butter (175 g rumstempererat smör)
100 g brown sugar (100 g brun farin)
100 g sugar (100 g socker)
3/5 cup cream (1 ½ dl grädde)
3/5 cup syrup (1 ½ dl sirap)
½ tbsp ground cinnamon (1/2 msk kanel)
½ tbsp ground ginger (1/2 msk ingefära)
½ tbsp ground gillyflower (1/2 msk malen nejlika)
1 tbsp bicarbonate (1 msk bikarbonat)
650 g flour (650 g vetemjöl)

Stir together butter, sugar, brown sugar, syrup and cream until you get a smooth mixture. Add the spices as well as the bicarbonate and stir. Add the flour in portions and make sure that every portion of flour gets into the dough before adding the next. When done, put the dough in some sheeting and then let the dough rest in the fridge for a day before baking out the cakes.

dec 17 004 (800x530)

Take out the dough from the fridge and let it become room tempered. Roll out the dough thinly on a bench. Print out small biscuits from the dough and put on an oven tray. Bake in the middle of the oven for 7-8 minutes on 200 degrees Celsius.

Blanda samman smör, socker, sirap, farin och grädde till en slät smet. Tillsätt kryddor och bikarbonat och rör om. Tillsätt mjölet i portioner och se till så att allt mjöl har arbetats in innan nästa portion tillsätts. När allt mjöl är inarbetat lägg degen i plastfolie och låt den vila ett dygn i kylen.
Ta ut degen ur kylen och låt den rumstempereras. Kavla ut degen tunt på en bänk och tryck sedan ut de figurer som önskas. Grädda i 7-8 minuter i mitten av ugnen i 200 grader.

2 thoughts on “Gingerbread – Pepparkakor

  1. These cookies look so delicious! I’ve never had gingerbread cookies and I feel like I’m missing out. I’ve heard that they are really good but I’ve also heard that they aren’t good at all. I will definitely try this recipe at home so I can see for myself. Happy Holidays!

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s