Porterhouse steak – Helstekt rostbiff

I guess it’s time for main course! I’ll keep myself short. Meat, potatoes and a good sauce, that’s the best my boyfriend now for dinner so that’s exactly what we cooked! We bought a porterhouse steak which we browned in the pan and then cooked until medium in the oven. To this we served some potato wedges made of small delicacy potatoes, asparagus fried in butter with sea salt and of course, some red wine reduction, which I’ve made a post about before.

nov 28 020

The meat is the main player for this dish so give it some extra love. My best tips is to fry it in half butter/half olive oil (and then not just a little but a bit more than a lot), in which you have placed a mashed garlic clove and some fresh herbs like oregano and thyme. During the time the meat browns, pour some of the butter/olive oil over it, this will give it an incredible flavor! Then of course, serve the delicious meat with your favorite additional and the dinner can’t be anything else than perfect!

Jag antar att det är dags för huvudrätten! Jag ska hålla mig kort. Kött, sås och potatis, det är det bästa min pojkvän vet så det var exakt det vi gjorde till middag på hans födelsedag. Vi köpte oss en hel rostbiff vilken vi gav lite stekyta och sedan körde klart i ugnen tills den var medium. Till detta serverade vi klyftpotatis gjorda på delikatesspotatis samt smörsteks sparris och en rödvinsreduktion, som jag bloggat om tidigare.

nov 28 017

Köttet är ju den viktigaste spelaren i den här rätten så det är värt att lägga ner lite extra kärlek på det! Mina bästa tips är att steka köttet i en blandning av olivolja och smör, i vilket man även tillsatt en krossad vitlöksklyfta och lite färska örter så som timjan och oregano. Under tiden som man bryner köttet så öser man lite av den härliga smör/olivoljeblandningen över köttet. Detta kommer ge köttet en fantastisk smak! Sen är det såklart viktigt att servera det finfina köttet tillsammans med dina favorittillbehör, då kan det inte bli annat än fantastiskt!

One thought on “Porterhouse steak – Helstekt rostbiff

  1. Pingback: Tips for New Year’s Eve – Tips till Nyårsafton | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s