Greek fillet of pork – Grekisk fläskfilé

Together with the spinach rice that I told you about before, I served some nice Greek flavored fillet of pork and a good tomato salad. This meal is rather simple and the taste is amazing. It feels a bit luxurious and it’s some good comfort food for a rainy day! This meal with definitely make your guest impressed and satisfy your taste buds, so go on and wrap it up for dinner.

nov 25 012

Tillsammans med spenatriset som jag berättade för er om tidigare, så serverade jag en grekiskt smaksatt fläskfilé och en tomatsallad. Den här måltiden är ganska enkel och smakerna är verkligen fantastiska. Det känns lite sådär extra lyxigt och det är verkligen bra mat en regnig och kall dag. Måltiden kommer definitivt att imponera på dina middagsgäster och om inte annat tillfredsställa era smaklökar, så våga testa detta istället för fredagstacosen!

5-6 portions – 5-6 portioner
2 fillets of pork (2 fläskfiléer)
1 tbsp oregano (1 msk oregano)
Zest from one lemon (skal från en citron)
2 cloves of garlic (2 vitlöksklyftor)
Salt and pepper

Tear the peel of the lemon and tear the garlic as well. Spread the zest and the garlic around the pork fillets and season them with oregano, salt and pepper. Brown the fillets in a pan and then cook them until done in the oven (an inner temperature of about 76 degrees Celsius).

nov 25 009

nov 25 010

Riv citronskalet och vitlöken. Kleta på citronzesten och vitlöken på fläskfiléerna och krydda dem sedan med oregano, salt och peppar. Ge filéerna lite yta i en stekpanna och kör dem sedan klara i ugnen (en innertemperatur på ca 76 grader är lagom).

Tomato salad – Tomatsallad
About half a kilo of different colored tomatoes (runt ett halvt kilo små tomater i olika färger)
Some olive oil – (lite olivolja)
1 red onion (1 röd lök)
Basil leaves (Basilika blad)

nov 25 008

nov 25 011

Cut the tomatoes into big chunks. Finely chop the onion. Mix tomatoes, onion, basil leaves and olive oil in a big bowl and serve.

Skär tomaterna i stora bitar. Finhacka löken och blanda den med tomater, basilika och olivolja.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s