Berry compote – Bärkräm

A really simple snack that I often do when the fridge is rather empty of good options is compote of different berries and fruits. This time I went for what the freezer had to offer, which for the moment was a bend of strawberries, blueberries, raspberries and currant. To make it a little fancier, I served it with some whipped cream.

nov 25 013

Ett riktigt enkelt mellanmål som jag ofta brukar slänga ihop om kylen är halvtom och inte riktigt erbjuder några bra alternativ är krämer på olika frukter och bär. Den här gången blev det en kräm på det som frysen hade att erbjuda nämligen hallon, jordgubbar, vinbär och blåbär. För att göra krämen något roligare så serverade jag den med en klick vispad grädde.

About 4 portions – 4 portioner
Half a kilo berries – Runt ett halvt kilo bär
½ cup water (1-2 dl vatten)
1/4 cup sugar (1/2 dl socker)

nov 25 015

Put the ingredients in a sauce pan. Let it boil together and add more sugar if you like it sweeter. If you like it a bit thicker, just add some thickening. Take it from the heat and let it cool down for a minute or two. Serve with some whipped cream.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka samman i några minuter. Red av med maizena om du önskar en tjockare konsistens, smaka även av den så att sockermängden faller dig i smaken, tillsätt annars mer. Servera krämen med lite vispad grädde.

nov 25 014

One thought on “Berry compote – Bärkräm

  1. Pingback: Top 10 Sweets from All Around The World

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s