Toblerone mousse

So the incredible delicious dessert I prepared to me and my boyfriend during our stay in the archipelago was a Toblerone mousse. I totally love Toblerone as it is, but I’m actually not to fund of mousse, something that may sound contradictory. But, I will explain this to you. Toblerone is amazing since it’s some nice, good chocolate mixed up with some crispy parts and nuts, that’s the main reason for my love. Mousse is almost always to sweet, to stuffy and to filling. Facts I’m not that fund of. But over to this recipe! At first it’s a childhood memory since it’s something my grandpa used to make, and second, it’s not too sweet or stuffy since it’s yoghurt and not only whipped cream.

jonskär 2013 059

So, this may be the most perfect mousse according to me. One of my favorite chocolate candies turned into a lovely, fluffy and just perfect sweet mousse. Serve it with some berries if you like, we ate it plain since we forgot to buy raspberries in our hurry up north.

Okej, dags för den otroligt goda desserten som jag gjorde till mig och sambon under vår skärgårdsvistelse, tobleronemoussen. Jag älskar verkligen chokladen Toblerone som den är, men däremot är jag inte helt frälst i chokladmousse, något som kan låta motsägelsefullt. Sanningen är den att Toblerone är helt perfekt eftersom det är en fantastiskt god choklad som hottats upp lite med de krispiga småbitarna inuti. Mousse däremot upplever jag ofta är för stabbigt, för sött och alldeles för mäktigt. Men det här receptet levererar dock annat! Först och främst är det ett barndomsminne eftersom det är en efterrätt som min morfar introducerade till min värld och för det andra så är den inte alls för söt eller stabbig eftersom den innehåller yoghurt och inte bara grädde.

jonskär 2013 061

Så, detta kan alltså vara den mest perfekta moussen i min värld. En av mina favorit choklader som har förvandlats till en underbar, fluffig och perfekt söt mousse. Servera den med lite bär om du önskar, vi åt den precis som den är eftersom vi hade alltför bråttom genom maxi och således glömde bären.

2 small portions
1,76 oz Toblerone (50 g Toblerone)
1/4 cup turkish yoghurt (2/3 dl turkisk yoghurt)
1/4 cup cream (2/3 dl grädde)

jonskär 2013 060

Melt the chocolate, mix it with the yoghurt, some at the time to avoid clumps because of the temperature difference. Whip the cream and gently turn it into the chocolate mix. Put in two bowl or glasses and put in the fridge for atleast 1 hour before serving.

Smält chokladen och blanda den med yoghurten, lite i sänder för att undvika klumpar då chokladen lätt kan stelna på grund av temperaturskillnaden. vispa grädden och vänd försiktigt ned den i chokladsmeten. Häll upp i serveringsskålar eller glas och låt stå kallt minst en timme innan servering.

One thought on “Toblerone mousse

  1. Pingback: Tips for New Year’s Eve – Tips till Nyårsafton | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s