Whole chicken – Hel kyckling

By this time I think that you are well aware of the fact that chicken is something that I love to prepare for dinner. Last week I did something that I actually haven’t done before, rubbing the chicken with spices under the skin. This my friends turned out to be so insanely good that it shouldn’t be legal to do it in any other way. The spices really get into the meat and the skin gets a crispy texture, which turns out to be delicious. To my new favorite recipe I served an easy yoghurt dip, green salad and baked potatoes, goody!

IMGP1039

IMGP1029

Som ni kanske har lärt er vid det här lagret så tycker jag verkligen om att äta kyckling till middag. Inte minst för att det är enkelt och är svårt att misslyckas med, utan också för att det är oerhört gott. Förra veckan testade jag dock något som jag faktiskt aldrig gjort innan, att gno in kryddorna under skinnet på kycklingen. Detta visade sig vara en vinnande drag och jag vågar faktiskt påstå att det blev så gott så att det vore nästan olagligt att i fortsättningen krydda på något annat vis. Kryddorna togs verkligen upp av köttet och skinnet blev sådär härligt krispigt, helt enkelt sjukt gott! Till den enkla och galet goda kycklingen serverade jag en yoghurtdipp, grönsallad och bakad potatis.

IMGP1024

3-4 portions, 3-4 portioner
1 whole chicken (1 hel kyckling)
1 tsp oregano (1 tsk oregano)
1 tsp mynthe (1 tsk mynta)
1 tsp thyme (1 tsk timjan)
1 tsp rosemary (1 tsk rosmarin)
1 tsp salt (1 tsk salt)
1 tsp pepper (1 tsk peppar)
1 tbsp olive oil (1 msk olivolja)
1 tbsp lemon juice (1 msk citron juice)

IMGP1027

IMGP1028

Mix all ingredients in a bowl and then make some cuts in the chicken skin so you can put the spicerub underneath. Make sure to cover the parts of the chicken where there’s a lot of meat. Number to, take some of the left-over rub and put it on the outside of the chicken. Cook in the oven for about 1 hour in 175 degrees Celsius or until it’s done.

Blanda alla ingredienserna till kryddmixen i en skål. Gör små snitt i skinnet på kycklingen och gnid sedan in kryddblandningen mellan skinnet och köttet. Se till så att alla delar på kycklingen som är köttberika att få ta del av kryddorna. Får du lite blandning över så kleta på det på utsidan av kycklingen. Tillaga kycklingen i ca 1 timme i 175 grader, eller till dess att den är klar.  

IMGP1033

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s