When I think about dinner and just feel like ordering a pizza instead, I need to make something that’s better than pizza but almost as easy as picking up the phone, order and pick up a pizza. This is the meal when those feelings take place. Some good meat (marinated and cooked in the oven), vegetables, a nice garlic sauce and liba breads, that’s all I need for sure!

okt 14 004


När jag tanker på mat och bara känner för att lägga mig I soffan och beställa en pizza istället, då behöver jag ett recept som är lika lätt som att plocka upp telefonen, beställa och hämta snabbmaten. Detta är maten som jag vänder mig till vid dessa tillfällen. Marinerat kött som tillagas i ugnen, fräscha grönsaker, vitlökssås och liba bröd, det är snabbmat hemma det!

okt 14 001

2-3 portions, 2-3 portioner
1 pound of pork fillet (500 gram fläskfilé)
The seasoning or marinade you like the most (kryddningen eller marinaden som du föredrar)
Vegetables (grönsaker)
Sour creme or crème fraiche for the sauce (gräddfil eller crème fraiche till såsen)
Garlic, salt and pepper for the sauce (vitlök, salt och peppar till såsen)
1 package of Liba bread (1 paket liba bröd)

Start by cutting the pork fillet into chunks. Put them in a plastic bag together with some nice seasoning or marinade. I used a blend of oregano, mynthe, olive oil, lemon juice, vinegar, salt, pepper and garlic. Let the meat marinate for the time you got. Cook it on a tray in the oven until done (approximately for 15-20 minutes in 175 degrees Celsius).
Cut up some vegetable and make the sauce out of your choice of dairy product, garlic, salt and pepper.
When the meat is done, serve it all on some plates and let your guest decide whatever he or she wants to put in his or hers liba bread.

okt 14 002

okt 14 003

Börja med att skära upp fläskfilen i bitar. Lägg dem i en påse tillsammans med ditt val av kryddblandning eller marinad. Jag använde mig av en blandning gjord på mynta, oregano, salt, peppar, vitlök, olivolja, citronjuice och vinäger. Låt köttet marinera en stund (den stunden du tycker är lämplig beroende på hur stressad/hungrig du är) och tillaga det sedan i ugnen tills det är klart (ca 15-20 minuter i 175 grader).
Skär upp grönsakerna och gör vitlöksdippen.
När köttet är klart, servera allt på olika fat och låt gästerna själva konstruera sina libabröd!

Leave a word