Breaded pork chops – Panerad fläskkotlett

Two days ago I posted a recipe of mushroom sauce and this is what I served to it, breaded pork chops. This is one of my favorite dishes since it is a taste memory from my childhood. My father didn’t cook very often, and doesn’t today either even if he wants to think so, but when he did, this was one of his golden cards.

When you toss the otherwise pretty boring pork chops into the breading and fry them (in more than a little) butter, they just turn into this lovely juicy flavorful pieces that you can’t get enough of. I absolutely adore this food. Yes, it’s a bit messy to do, but it’s well worth the job and all the dishes (praise the lord, I got a dishwasher).

okt 7 032

okt 7 027

I måndags så delade jag med mig av ett mycket enkelt recept på en champinjonsås, såsen serverade jag tillsammans med panerade fläskkotletter, något som ni får ta del av idag. Panerade fläskkotletter är verkligen en riktig favoriträtt för mig. Främst har det nog att göra med att det är ett riktigt smakminne från när jag var liten. När pappa lagade mat, något som kanske inte hände allt för ofta eller händer för den delen, även om han gärna vill säga annat, så var detta något som han brukade laga åt oss.

När man vänder de annars ganska tråkiga fläskkotletterna i panering och sedan steker dem i (väldigt mycket) smör, så förvandlas dem till galet saftiga och smakfulla små stycken som jag inte kan få nog av. Jag älskar verkligen den här rätten och hoppar gärna potatisen, bara för att kunna klämma i mig så många kotletter som möjligt. Men ja, det är rätt kladdigt att göra och det blir en hel del disk, men det är så värt det (särskilt om man har diskmaskin!).

okt 7 026

5 portions – 5 portioner 10 pork chops (10 fläskkotletter)
Salt and pepper
Flour (mjöl)
About 3 eggs (Ca 3 ägg)
Breadcrumbs (Ströbröd)
Butter (Smör)

okt 7 022

At first, season the chops with salt and pepper.
Then put them in a bowl of flour and toss them around until they are completely covered.
Next step, put the floured chops in a bowl of gently beaten eggs and toss them around until completely gooey!
Last, put the egged chops in a bowl with breadcrumbs and make sure they are completely covered with it before you put them in a hot pan with lots of butter.
Fry them until done and serve with a nice salad, potatoes and of course, the <a href="okt 7 027” target=”_blank”>mushroom sauce.

okt 7 027

okt 7 031

Först och främst, krydda kotletterna med salt och peppar.
Steg två, lägg kotletterna i en skål med mjöl och vänd dem i det tills de är helt täckta.
Steg tre, lägg de mjölade kotletterna i en skål med uppvispat ägg och vänd dem i det tills de är helt kletiga och fina.
Steg fyra, vänd de ”äggade” kotletterna i ströbröd tills de är helt täckta.
Stek i en het panna med stora klickar smör till dess att dem är klara. Servera med kokt potatis, en god salad och självklart, <a href="okt 7 027” target=”_blank”>champinjonsås.

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s