Ribs

Ribs! You have seen them before and now it’s time to share the fine recipe with you guys! If you remember I served this fellow on our “American evening” a couple of weeks ago, and since it’s so incredible good, I can’t be without it for a long time. The recipe may seem a bit tricky but I can assure you that it isn’t. One rub, one glaze, that’s all. But yes, they do need some attention, so you got to be around when they are cooked. The effort on the other hand, is well worth it, since the result is fancy pancy delicious.

sep 30 037

Revben! Nu är det dags att dela receptet med er, samma recept som jag använde mig av när vi hade vår amerikanska kväll för några veckor sedan. Revben har jag älskar sedan jag var liten, men då var enda alternativet de där färdiga man köpte på Maxi, idag har de dalat ner på en lägre plats i min ”revbenslista” och första platsen huseras numera av dessa finingar. Jag kan lova er att det är de godaste revbenen ni ätit. Såååå goda, men ja, de kräver sin uppmärksamhet, fast trots detta är de väldigt lätta att göra, en rub och en glaze, det är allt!

4 portions
2 spareribs (2 revbensspjäll)
BBQ seasoning (grillkrydda)
Cumin (spiskummin)
Black pepper (svartpeppar)
Salt

Make a mixture of above spices. Use more of the BBQ seasoning than of the rest of the spices. Rub the mixture onto the spareribs and let them rest for about 30 minutes.

Gör en kryddmix av kryddorna ovan. Använd mer av grillkryddan än de andra kryddorna. Gnid in kryddblandningen i revbensjällen och låt dem sedan vila i 30 minuter.

sep 30 040

2 tbsp oyster sauce (2 msk oystersås)
1 tbsp soy sauce (1 msk soja)
1 tbsp honey (1 msk honung)
2 cloves of garlic, crushed (2 vitlöksklyftor, pressade)
2 tbsp olive oil (2 msk olivolja)
1 tbsp sambal oelek (1 msk sambal oelek)
1 lime

Mix together all ingredients above to the glaze.
Blanda samman alla ingredienser ovan till en galze.

When the ribs have rested for about 30 minutes, or more, put them on an oven tray. Pour some water in it so the ribs won’t get stuck onto the tray while cooking. Put the ribs in the oven for about 30 minutes in 200 degrees Celsius. After 30 minutes, take them out and glaze one of the sides. Put it back into the oven. After another 30 minutes, turn the ribs and glaze the other side and then put them back into the oven again. When the alarm goes off, they are ready to serve! Why not together with some nice garlic bread and a bid bowl of salad.

sep 30 035

sep 30 036

När revbenen har vilat I 30 minuter eller mer, lägg dem på en ugnsplåt och häll på en lite mugg med vatten så att revbenen inte fastnar på plåten medan de tillagas. Sätt in plåten i ugnen i 30 minuter i 200 grader. När 30 minuter har gått ta du ut revbenen och penslar på glaze på den ena sidan. Sätt sedan in revbenen i ugnen igen i ytterligare 30 minuter. Ta sedan ut dem och pensla den andra sidan och tillaga dem sedan i ytterligare 30 minuter. När revbenen är klara, servera dem med en stor grönsallad och lite nygjorda vitlöksbröd.

sep 30 041

2 thoughts on “Ribs

  1. Pingback: Honey Garlic Spare Ribs | mytastyrecipesblog

  2. Pingback: Ribs – Revben | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s