Spagetti bolognese

Okey, this may not be the only time you’ll se a post about bolognese on my blog. But that isn’t very weird either since it happens to be my very favorite dish. I guess that that is enough said, so let’s move straight on to the important part, the recipe.

sep 23 012

Japp, det må så vara att spagetti bolognese är en av mina absoluta favoriträtter, något som därmed innebär att det inte är sista gången jag postar ett inlägg om rätten i fråga. Hur som helst så tycker jag att ordet favoriträtt säger allt, så lika bra att vi går direkt vidare på receptet utan massa mellansnack.

6 big portions
2 pounds minced meet, beef (ca 1 drygt kilo nötfärs)
12 oz crushed tomatoes (800 g krossade tomater)
A little bundle of fresh oregano and thyme (en liten bunt färsk oregano och timjan)
Some basil leaves (Några blad basilika)
2 cloves of garlic (2 vitlöksklyftor)
1 onion (1 gullök)
1 red pepper (1 röd paprika)
1 stock cube (1 buljongtärning)
3 tbsp tomato paste (3 msk tomatpuré)
Black pepper (svartpeppar)

sep 23 008

sep 23 002

Heat some olive oil. Add crushed garlic, chopped fresh herbs (and additional dried if needed), finely chopped onion and pepper. Let it sweat for some minutes and then add the minsed meat. Stir around until cooked. Add the crushed tomatoes, tomatoe paste, stock cube and black pepper. Stir around and let it cook for some minutes to get the flavours going. Season with salt and pepper and add some more herbs if you feel like. (I do use approximately about 2-3 tbsp of each herb, so you have something to relate to, less of the basil then of course)

Hetta upp lite olivolja i en gutjärnsgryta. Tillsätt pressad vitlök, finhackad lök och paprika samt hackade kryddor. Låt det svettas en stund och tillsätt sedan nötfärsen. Rör runt och låt nötfärsen bli nästan klar, tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning samt svartpeppar. Låt det koka samman en stund så att smakerna blandas och kommer fram ordentligt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer örter. (Använd torkade örter i brist på färska och se till så att mängden åtminstone motsvarar 2-3 msk, såkart mindre av basilikan)

sep 23 005

Serve with some al dente pasta and grated parmesan.

Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

One thought on “Spagetti bolognese

  1. Pingback: Bolognese | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s